Održan sastanak Stožera civilne zaštite u Podgoraču
01/04/2020

U općini Podgorač održan je sastanak Stožera civilne zaštite na kojem je doneseno kako će se dati izraditi plakati i letci koji će se polijepiti po Općini i putem njih apelirati svom stanovništvu da ostanu u svojim kućama, da izlaze samo u slučaju nužde te neka se ne okupljaju pred trgovinama dok se trenutna situacija vezana uz koronavirus ne smiri.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANačelnik Goran Đanić osvrnuo se na izdavanje propusnica te naglasio kako propusnice izdaju samo u iznimnim i hitnim situacijama. Na sastanku se raspravljalo i o nastalim problemima zbog zatvaranja poštanskog ureda u Budimcima. Stanovnici Budimaca i okolnih naselja zbog te odluke sada moraju dolaziti u Podgorač i stvaraju se nepotrebne gužve. Stoga će se zatražiti ponovno otvaranje poštanskog ureda u Budimcima.

Nadzornici civilne zaštite koji kontroliraju osobe u samoizolaciji podnijeli su izvješće Stožeru te naveli kako nije bilo kršenja mjera samoizolacije. Odlučeno je kako će se i uz suradnju s policijom dodatno pojačati kontrola osoba u samoizolaciji. Stožer apelira na sve koji se nalaze u inozemstvu, a ne moraju se nužno vraćati u Hrvatsku neka pričekaju s povratkom dok ova epidemija izazvana koronavirusom ne prođe.

Pročitajte još