Odlučio ostati u Našicama i otvoriti vlastiti obrt “Spots”
18/12/2018

Preplatite se
TV Našice

Mladi Našičanin, Alen Braun s 11 godina iskustva u grafičkom dizajnu i radu u tiskari odlučio je znanje i novac uložiti u otvaranje vlastitog obrta. Zanimljivo je to što ovaj obrtnik nema završenu prateću školu za posao kojim se bavi, nego srednju elektomehaničku. U struci nije radio niti jedan dan, no upravo je na temelju iskustva povukao sredstva Zavoda za zapošljavanje i njihovog programa samozapošljavanja. Svoj obrt je otvorio u rujnu i iako sada posluje samo četiri mjeseca zadovoljan je situacijom i poslom.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA„Volim biti u Hrvatskoj, tu je moj dom, i zadnja mi je opcija negdje otići. Otvorio sam obrt, jer vidim pomak prema naprijed i iskreno mislim da se ovdje može lijepo radit i živjeti.” -Ističe Alen, vlasnik Spots obrta za grafičke usluge i trgovinu iz Našica. Najviše pomaka na bolje vidi kod same naplate svojih usluga, svi klijenti podmiruju troškove odmah, čak i prije vremena. Kako je već radio na sličnim poslovima znao je koje su mogućnosti u ovom poslu i što se sve može postići.

„Vjerovao sam u sebe, jer znam kako radim, pa nije bilo straha. Iako su ulaganja ogromna, vjerujem da ću ih uspjeti povratiti. Nije za prognozirati kada će to biti, no uvjeren sam u to te razmišljam također i o povlačenju sredstava iz Europske Unije za povratak uloženog.” – napominje Alen, koji u sljedećoj godini najavljuje novo zapošljavanja te otvaranje web trgovine. Kao poticaj od Grada Našica dobio je 5 000,00 kn za otvaranje obrta iz mjera za sufinanciranje zapošljavanja i samozapošljavanja.

„Grad Našice potiče svoje poduzetnike kroz niz mjera unazad nekoliko godina, što će činiti i u narednom razdoblju odnosno slijedećoj proračunskoj godini. U ovoj izlazećoj godini to je bilo 6 mjera od kojih je najzastupljenija po interesu bila ona kroz poticanje samozapošljavanja poduzetnika i novog zapošljavanja radnika na području grada.” – ističe pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i programe Europske unije Grada Našica Tomislava Kuricek. Mladi poduzetnik je uvjeren da u Slavoniji ima posla, ali ljudi jednostavno žele više pa biraju druge opcije. Prema Alenovim riječima, otvoriti obrt nije teško, osim šetanja s papirima od šaltera do šaltera, ali važno je da je poticaj bio na vrijeme. Trenutno, Alen najviše radi na odnosu s korisnicima, jer sad je kaže najbitnije steći povjerenje, pa se poslovi ne odbijaju, a obavljaju se i prije zadanog roka.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji