Odlično novo mjesto za udrugu koja podiže visoko letvicu u Našicama
08/03/2021

Održano je službeno otvorenje prostorija URT Nexe Team Našice u bivšem vatrogasnom domu na adresi braće Radića 26. Nexe grupa ustupila je na korištenje veliki prostor ovoj brojnoj udruzi. Zbog mjera vezanih uz koronavirus otvorenje je održano u ograničenom broju, a predsjednik URT Nexe Team Našice Tomislav Gall izrazio je veliko zadovoljstvo novim uređenim prostorima.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA-Dom je uređen volonterskim radom članova i prijatelja udruge. Dobili smo ga na korištenje od Nexe grupe i gospodina Josipa Ergovića kojem se ovim putem zahvaljujem na ustupu prostorija. Dobili smo na korištenje tri prostorije, prostoriju za druženje, skladište i konferencijsku prostoriju koje će biti korištene i dobro su nam došle s obzirom na naše aktivnosti i brojnost članova. Imamo 98 članova i to nam je zaista bilo nužno -izjavio je Tomislav Gall.

Unatoč koronavirusu, ova Udruga je vrlo aktivna te će 20. 3. 2021. godine organizirati 1. utrku Našičkom geološkom stazom. Predsjednik Gall je rekao kako su i kontaktu sa Stožerom te da čine sve kako bi se utrka mogla održati.

-Napravili smo prevencijski plan vezano uz Covid. Mislim da je projekt dobro napravljen, limitirali smo utrku na 150 sudionika, neće biti kontakata između trkača, bit će više startova te će biti i više utrka. Staza se nalazi u Seoni, start je izvor. Staza se nalazi u prekrasnoj hrastovoj i bukovoj šumi, netaknutoj prirodi naše Krndije – izjavio je predsjednik Gall i naglasio kako je zainteresiranost velika, no, nažalost moraju odbijati potencijalne natjecatelje zbog ograničenosti trkača.

Damir Mesec član URT Nexe Teama Našice naglasio je kako se radi o vrlo atraktivnoj i zanimljivoj utrci, a natjecatelja će biti iz svih dijelova Hrvatske.

-Imamo 150 prijava s kojima smo zaključili prijave za ovu godinu zbog mjera vezanih uz koronavirus. Stigle su nam prijave iz svih dijelova Hrvatske. Staza je atraktivna i zanimljiva, trčat će se prekrasnom lokacijom u dvije dužine, kraćom stazom od 9 km i dužom stazom od 14 km. Staza nije prezahtjevna i za rekreativce je jako pogodna. U slučaju lošeg vremena utrka se neće odgađati -izjavio je Damir Mesec.

Članice URT Nexe Team Našice Dubravka Mesec i Marina Lozić sudjelovat će u organizaciji utrke te su pozvale sve trkače i trkačice da se pridruže 20. 3. na 1. utrci Našičkom geološkom stazom. Naglasile su kako će utrka biti vrlo atraktivna, a sve očekuje ugodno druženje i nagrade za prva tri mjesta na utrkama od 9 i 14 km.

Ana Tomaić Bernat članica URT Nexe Team Našice će na 1. Našičkoj geološkoj utrci trčati dužom stazom od 14 km.

-Stazu sam otrčala već nekoliko puta, nije ravna ima i uzbrdica i nizbrdica i sigurna sam da će svim natjecateljima biti zanimljiva -izjavila je natjecateljica Ana.

Predsjednik Tomislav Gall naglasio je kako je Udruga izradila i primjerene majice vezano za utrku koja će se moći kupiti van startnog paketa, a sav novac će ići u humanitarne svrhe. Svi zainteresirani za majice mogu svoje upite poslati na mail nexeteam.humanitarno@gmail.com, a iz Udruge će im rado na sve odgovoriti i dostaviti naručenu robu.