Odigrana prva prijateljska utakmica – RK Nexe vs Gorenje Velenje 25:23 (12:13)
01/08/2020

Nakon dugo vremena, ponajviše zbog krize uzrokovane koronavirusom Gromovi nisu odigrali niti jednu utakmicu već nekoliko mjeseci. Upravo zbog toga, čim se ukazala prilika, dogovoren je susret s RK Gorenje Velenje iz Slovenije, a utakmica se odigrala u Samoboru. Iako se samo radilo o prijateljskoj utakmici, dečki su dali sve od sebe što se odrazilo i na konačan rezultat, koji je na koncu iznosio 25:23 za Našičane. Sama utakmica je odigrana pod teškim vremenskim uvjetima, ali Gromovi nisu posustali i pokazali su u završnici da su fizički spremniji od protivnika. Ovo je bila i prilika treneru Hrvoju Horvatu da provjeri sve igrače koji su mu bili na raspolaganju, a to će se nastaviti u narednim pripremnim utakmicama. Nakon zaslužene pobjede razmijenili smo nekoliko riječi s trenerom Horvatom te novim Gromom Mateom Rodinom.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAKonačno smo probili led neigranja utakmica s ovom prijateljskom protiv odlične slovenske ekipe Gorenje Velenje i mislim da će sada svima biti lakše u narednim utakmicama. Ovo je prva u nizu utakmica tako da neke stvari možemo “baciti u vodu”, da tako kažem i bit će vremena za analizu. Inzistirali smo na 5+1 obrani koja je na trenutke bila jako dobra, a na njoj ćemo nastaviti raditi u danima koji dolaze. Nažalost, vremena su takva da navijači ne mogu doći na utakmice što je jedan veliki hendikep za sportaše, ali bitno je da se igra i to će dati jednu određenu dozu optimizma svim onima koji se bave sportom.” – izjavio je trener Hrvoje Horvat.

Danas smo odigrali prvi dvoboj nakon tri tjedna priprema i bila je to jedna teška utakmica zbog izuzetno visoke temperature i vlage, ali smo na kraju pobijedili. Kroz ove pripremne utakmice se uigravamo i rezultat nije toliko važan. Moram ponoviti da je ovo jedna teška situacija pošto zbog pandemije koronavirusa moramo igrati bez publike, a svi znamo da najviše igramo radi njih. U Našicama sam već nekoliko tjedana, ali imam osjećaj da sam odigrao sezonu, ekipa me je vrhunski primila.” – rekao je Mateo Rodin.

 

[TheChamp-FB-Comments]