Odgođen Ferragosto JAM 13
11/07/2020

Unatoč iznimnim naporima i velikoj želji da Ferragosto JAM održe ovog ljeta od 5. do 9. kolovoza na Orahovačkom jezeru u izmijenjenom i prilagođenom obliku, nakon detaljnog razmatranja, organizatori Ferragosto Jama odlučili su zbog naglo pogoršane situacije s koronavirusom i suviše zahtjevnih preporučenih mjera funkcioniranja odgoditi festival za 2021. godinu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAKako navode organizatori, prije svega nekoliko tjedana, kada su presretni donijeli odluku o održavanju festivala u originalnom terminu, epidemiološka slika bila je izuzetno obećavajuća i s minimalnim brojem zaraženih, no aktualni nagli porast slučajeva i nova žarišta stavila su ih u poprilično neugodnu poziciju, s ponovnim osjećajem neizvjesnosti kako će se stvari odvijati do početka kolovoza. Imajući na umu odgovornost i brigu za zdravlje i sigurnost posjetitelja, izvođača i svih uključenih u festival, rizik od širenja zaraze i od sada vrlo izgledne ponovne zabrane većih okupljanja pred sam festival, a o kojoj se ovih dana već i spekulira, prevelik je, frustrirajuć i potencijalno bi sve doveo u još katastrofalnije i pogođenije stanje od ovog u kojem smo već i sada.

 

Uz sve to, posljedice koronakrize već su vidljive u uvjetima rada koji su osobito otežani i čine organizaciju još opsežnijom. Preporučene mjere koje su organizatorima dane na provođenje izuzetno su zahtjevne te bi imale nezamisliv i posjetiteljima teško podnošljiv utjecaj na festivalsko iskustvo. Usprkos najboljoj namjeri da posjetiteljima pruže opušteno uživanje u festivalu uz pridržavanje uputa po najvišim higijenskim i epidemiološkim standardima, nažalost nisu u mogućnosti organizirati adekvatnu provedbu. Također, zbog kompleksnih i strogo zadanih okvira stajanja/kretanja i ostalih nužnih pravila ponašanja Ferragosto ne bi predstavljao ni približnu razinu zabave po kojoj je poznat.

 

Odgođeno izdanje Ferragosto JAM 13 festivala potvrđuje da će sva dosad najavljena imena nastupiti 2021. godine, uz nova imena koja će biti otkrivena pravovremeno. Na popisu se trenutno nalaze: Psihomodo Pop, Let 3, Pips, Chips & Videoclips, Repetitor, Atheist Rap, Overflow, Mortal Kombat, She Loves Pablo, Svemirko, Jonathan, Buč Kesidi, ABOP, Lovely Quinces, Mašinko, Crvi, pocket palma, Ajs Nigrutin, Mark Mrakovčić, Como Bluff, Je Veux, DJ Kneža,…

 

Jeboton Feštival takeover: Porto Morto, JeboTon Ansambl, Peglica i Komandos, nemanja, Pseća plaža, Sfumato, Trophy Jump, Mellowteen, Drito takeover: z++, Krankšvester (B strane), Kuku$, Grše, Buntai, Trepaj il’ krepaj

 

ZEZ takeover: Seven That Spells, Chui, Truth ≠ Tribe, Živa Voda: EKV, Playground Hustle, DJ Labud, Babilonska, ELEVEN, Kornet & N/OBE (VOLTA) b2b set


Već kupljene festivalske ulaznice bit će važeće za 2021. godinu. Oni koji žele ostvariti povrat novca na ulaznice, mogu to učiniti najkasnije do 5. kolovoza 2020. slanjem zahtjeva preko web forme koja se nalazi na sljedećoj adresi: www.entrio.hr/refund.
Odluka o odgodi festivala nije bila nimalo laka i organizatori zahvaljuju svima na razumijevanju i senzibilitetu u ovim najtežim trenucima za glazbenu industriju.

 

Foto: ustupljena fotografija, Samir Cerić Kovačević