Odgađaju se proljetna vjenčanja, našičke svečane sale ugovaraju nove termine
04/04/2020

Novim mjerama kojim se zabranjuju okupljanja otkazana su brojna događanja, a zbog novonastale situacije vezane uz koronavirus morat će se odgoditi i mnoga proljetna vjenčanja. S obzirom na neizvjesnost potrebnog perioda za stabilizaciju pandemije koronavirusa, mnogi budući supružnici si žele osigurati i drugu opciju, odnosno drugi termin u kojem vjeruju da će se svadba održati, dok se drugi parovi nadaju kako se svadbe zakazane od šestog mjeseca neće morati odgoditi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAU slučaju odgode te pomicanja termina svadbe, mladencima dodatan problem stvara usklađivanje benda, fotografa s novim terminom kao i cijeli niz ugovorenih aktivnosti poput cateringa hrane i pića, s obzirom na to da je navedenima većina termina za ovu godinu popunjena.

Kontaktirali smo vlasnike našičkih svečanih sala za svatove kako bismo saznali pronalaze li rješenja za trenutno nastalu situaciju. Rekli su nam kako je zabrana okupljanja dovela do odgađanja velikog broja svadbi iako su mnoga od njih planirana i ugovorena prije više od godinu dana.

Mladenci koji imaju zakazane svatove u 4. i 5. mjesecu kontaktiraju vlasnike svečanih sala radi pomicanja datuma te definiranja novog termina za proslavu.

“Jako mi je žao mladenaca jer znam da im nije lako što moraju promijeniti svoje planove, ali su svjesni kako se radi o višoj sili na koju se ne može utjecati te da se svi moraju pridržavati mjera koje su donesene.” – rekao je vlasnik jedne našičke sale. Također navodi da su mnoge svadbe već prebacili na kasnije termine te kako još ima slobodnih termina tijekom 11. i 12. mjeseca za koja vjeruje da će se popuniti jer zimska vjenčanja znaju biti jako lijepa.

U razgovoru s vlasnicom druge našičke svečane sale saznali smo kako još uvijek prate tijek situacije, no, ukoliko svadbe budu morale biti odgođene, mladencima će zakazati drugi termin ili vratiti akontaciju. Olakotnu okolnost prilikom prebacivanja termina svatova čini što nisu uzimali rezervacije i petkom i subotom te imaju dosta prostora za prebacivanje svadbi, a ukoliko bude potrebe zakazivat će i odrađivati svatove tijekom cijelog vikenda. Mladenci koji se ipak odluče u skoro vrijeme održati svoja vjenčanja morat će ih održati samo u krugu uže obitelji.

Pročitajte još