Od iduće sezone NK Kućanci u juniorskoj Ligi Nogometnog središta Našice
25/06/2020

Sinoć je u Gradskoj vijećnici održana Izvještajna sjednica Skupštine Nogometnog središta Našice. Izvješće o radu u proteklom razdoblju podnio je predsjednik Ivica Valenčak koji je rekao kako u proteklom razdoblju nogometnih aktivnosti na zelenim travnjacima nije bilo, ali kako ih je bilo u nogometnom središtu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAIzvršni odbor, tajnik te ja kao predsjednik pratili smo situaciju provodeći odluke Nacionalnog stožera i Hrvatskog nogometnog saveza što se tiče koronavirusa. Reagiralo se po naputcima i uputama HNS-a, reagirali smo čim se otvorila mogućnost natjecanja. Zakazali smo skupštinu kako bi se izvuku parovi te se nadamo da će sva natjecanja ubrzo početi.”- rekao je Valenčak.

Donesena je odluka da nitko ne napušta rang natjecanja u kojemu je nastupao, a prvoplasirane ekipe imaju pravo igrati kvalifikacije za ulazak u viši rang. Tako će velimirovačka Croatia igrati dvije utakmice protiv pobjednika susreta Vardarac – Radnički (Dalj). Prva utakmica će biti odigrana 12. srpnja u Velimirovcu. Jednoglasno je prihvaćena i odluka o početku natjecanja u ligama koje su ingerenciji NS Našice. Natjecanje u Drugoj županijskoj ligi – skupina Našice počinje 15. kolovoza, Liga Nogometnog središta Našice kao i juniorska, pionirska i liga početnika NS Našice počet će 22. kolovoza, a 21. kolovoza počinju prednatjecatelji. Na Gradskom stadionu u Našicama 18. srpnja bit će odigrana finalna utakmica Kupa NS Našice za sezonu 2019./2020. Igrat će Vihor i FEŠK s početkom u 18 sati, a već 22. 7. bit će odigrane utakmice 1. kola Kupa NS Našice za novu sezonu.

Prihvaćena je i zamolba za prijem juniorske ekipe NK Kućanci koja će se od iduće sezone natjecati u juniorskoj Ligi Nogometnog središta Našice. Na skupštini su bili nazočni i gradonačelnik Josip Miletić, načelnik Općine Podgorač i dopredsjednik NS Našice Goran Đanić i član Izvršnog odbora Sportske zajednice Grada Našica i Sportske zajednice Osječko – baranjske županije Vanja Prošić.