Obiteljski izlet za sve uzraste s prilagođenim planinarskim stazama
07/03/2020

Planinarsko društvo „Krndija” Našice sutra, 8. ožujka organizira aktivnost 3. Obiteljski izlet. Povodom trećeg po redu obilježavanja Dana Grada Požege, Hrvatsko planinarsko društvo „Gojzerica” organizira obilazak Požeške gore. Okupljanje započinje sa planinarskim doručkom u 9 sati, a nakon toga sa parkirališta iza Gradske kuće kreće se u obilazak Požeške gore.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANakon obilaska predviđene su aktivnosti za djecu i druženje na otvorenom. Na izlet su pozvani svi zainteresirani, a pošto se radi o Obiteljskom izletu, on je prilagođen kako iskusnim planinarima u kondiciji, tako i onima koji će tek biti u boljoj formi. Jedna staza proteže se od Gradske kuće, preko Sokolovca, Vrhovačkog grada i Šicane, pa natrag do Trga Sv. Trojstva, a predviđeno trajanje hoda je 4 sata. Druga staza vodi od Gradske kuće kroz grad do Starića (Starog Grada), Grginog dola, kapele Svetog Vida, polja lavande i također završava na Trgu Svetog Trojstva. Predviđeno trajanje puta drugom stazom je 2 sata. Pri povratku iz rekreativne šetnje za vrtićance i školarce osmišljene su zabavne igre na svježem zraku, a za sudjelovanje u igri neophodna je prethodna potvrda roditelja neposredno prije igara. Sudionike izleta stazama će voditi i pratiti licencirani planinarski vodiči i Hrvatska gorska služba spašavanja. Povratak se planira oko 18 sati.

Cilj Obiteljskog izleta je poticanje ljudi i njihovih obitelji da počnu voditi zdraviji i aktivniji život, a planinarenje je odličan način da se s time i započne. Osim svježeg zraka i oku ugodnih prirodnih ljepota, svaki izlet donosi nova znanja i iskustva.