Obilježen Svjetski dan bolesnika
11/02/2019

Preplatite se
TV Našice

U kapelici našičke bolnice i ove je godine svečanim mislim slavljem obilježen Svjetski dan bolesnika i blagdan Gospe Lurdske. Obilježavanju je prisustvovao velik broj djelatnika bolnice, drugih zdravstvenih institucija našeg kraja te građani.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAPrigodnu je misu predvodio fra Zdravko Lazić, gvardijan franjevačkog samostana na Kaptolu u Zagrebu na kojoj je uz ravnatelja bolnice dr. Hrvoja Šimića bila i predsjednica podružnice Katoličkog liječničkog društva dr. med. spec. transfuziologije Marija Umiljanović. Ovo tradicionalno obilježavanje potiče se svake godine, ali je to još jedan u nizu događaja kojim našička bolnica otvara svoja vrata zajednici.

„Obilježavanje Svjetskog dana bolesnika prigoda je za zahvalu Katoličkom liječničkom društvu koje nam pomaže u odnosima s našim samostanom. Još jedan od datuma kada možemo ali i moramo istaknuti sve što bolnica radi kako bi briga o našim bolesnicima bila što kvalitetnija, tako bolnica trajno ulaže u svoje kadrove, u edukacije te u najmoderniju medicinsku aparaturu. Vjerujem da i pacijenti koji koriste naše usluge imaju mogućnost vidjeti upravo zanavljanje opreme i sve kvalitetniju dijagnostiku te liječenje u našoj bolnici. Ovo je prilika i za najaviti jedan od najvećih projekata bolnice, a to je energetska obnova, tako ćemo za dvije godine imati izmijenjenu kompletnu vanjsku stolariju, led rasvjetu te klimatizirane prostore.” – napomenuo je ravnatelj Opće županijske bolnice Našice, dr. Hrvoje Šimić.

Dobru suradnju našičkog samostana i bolnice naglasio je i fra Zoran Bibić koji je naglasio da se danas molilo za sve bolesnike, ali i sve djelatnike bolnice.

„Svake nedjelje u kapelici bolnice održavamo misu i zahvaljujući odličnoj suradnji s bolnicom imamo pristup odjelim pa redovito obilazimo bolesnike. Na ovoj svetoj misli molimo posebno za bolesnike, one koji su danas u bolnici, ali i one koji prolaze ovdje i za sve druge, jer ovo je mjesto snažno, duhovno gdje molimo i vapimo za sve one milosti koje su potrebne. Svetu misu danas predvodi fra Zdravko Lazić, gvardijan franjevačkog samostana na Kaptolu u Zagrebu i uz njega je bio fra Stjepan koji je dušobrižnik ovdje u bolnici od prošle jeseni, tako da ćemo s vjernicima koji su pristigli na dostojan način obilježiti ovaj dan.” – rekao je fra Zoran Bibić.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji