Obilježen 5. kolovoza – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja
06/08/2020

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska, odana je počast svim poginulim i nestalim braniteljima u Domovinskom ratu. Sve nazočne pozdravio je gradonačelnik Josip Miletić, posebno istaknuvši članove obitelji poginulih i nestalih u Domovinskom ratu, sve hrvatske branitelje, sve članove udruga proisteklih iz Domovinskog rata, dogradonačelnika i saborskog zastupnika dr. Hrvoja Šimića, potpredsjednika županijske skupštine Ivicu Čeme, predsjednika gradskog vijeća Krešimira Kašubu, gvardijana fra Zorana Bibića te sve ostale gradske dužnosnike.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAU svom govoru, gradonačelnik je naglasio kako su se danas okupili kako bi zahvalili svima onima koji su sudjelovali u veličanstvenoj pobjedi Hrvatske vojske u Domovinskom ratu. „Tisućljetni san hrvatskoga naroda je ostvaren i imamo svoju domovinu. Ona je izvojevana voljom hrvatskoga naroda i snagom hrvatskoga vojnika. Ono što se nikada ne smije zaboraviti je velika žrtva koju su naši branitelji i naš narod podnijeli.” – rekao je Miletić te se osvrnuo i na olujno nevrijeme koje je zahvatilo Našice te rekao kako će se zajedništvom građana Našice vrlo brzo oporaviti.

[fts_facebook type=album_photos id=175909019125252 posts=22 title=no title_align=left description=no words=45 popup=yes album_id=3062701397112652 image_width=200px image_height=200px space_between_photos=1px hide_date_likes_comments=no center_container=yes]