Obavijest o provođenju deratizacije na području Općine Podgorač
24/06/2020

U cilju što učinkovitijeg suzbijanja štetnih glodavaca, ovlaštena tvrtka za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju IBIS usluge d.o.o., J.J. Strossmayera 95, Našice obaviti će akciju sustavne deratizacije – proljetni tretman na području Općine Podgorač, a sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAU vezi s gore navedenim Općinski načelnik Općine Podgorač gosp. Goran Đanić obavještava mještane Općine Podgorač da će se na području Općine Podgorač u svim naseljima: Podgorač, Stipanovci, Kelešinka, Kršinci, Razbojište, Ostrošinci, B. Loza, Budimci i Poganovci obavljati poslovi sustavne deratizacije i to počevši sa danom 24. lipnja 2020. godine. Završetak radova predviđa se do 02. srpnja 2020. godine, odnosno ovisno o nepovoljnim vremenskim prilikama radovi će se produžiti prema potrebi.

 

Trovanje glodavaca biti će izvršeno preparatom Ratimor žitni mamac, aktivna tvar i udio tvari u preparatu bromadiolon 0,005%. Antidot je vitamin K1. Poslove sustavne deratizacije u potpunosti financira Općina Podgorač. Općinski načelnik Općine Podgorač u cilju učinkovitijeg uspjeha provođenja akcije poziva mještane da podupru akciju provođenja sustavne deratizacije te omoguće djelatnicima IBIS usluga d.o.o. da postave mamce, da se pridržavaju uputa o mjerama opreza i zaštite, načinu postupanja s domaćim životinjama tijekom deratizacije, o zabrani diranja i premještanja postavljenih meka.

Pročitajte još