Dvije novouređene ulice za mještane Budimaca
05/11/2019

Preplatite se
TV Našice

Asfaltiranje i uređivanje dvaju ulica, vrijednosti oko 2,4 milijuna kuna, bit će završeno u roku od tri mjeseca, a dodatno će poboljšati život stanovnicima mjesta Budimci, koje pripada općini Podgorač. Vukovarska i Mlinska ulica vode prema velikom broju kućanstava, a trenutno su jedne od 10 planiranih ulica za obnovu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA„Jednu ulicu nam sufinancira Ministarstvo graditeljstva sa 391 000 kuna, a drugu ulicu sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja sa 120 000 kuna. Ostatak izvornih sredstava je iz proračuna Općine Podgorač. Do sada smo isprojektirali već desetak ulica, a za to imamo i građevinske dozvole.” – rekao je načelnik Općine Podgorač Goran Đanić podsjetivši da su prošle godine započeli sa radovima u Poganovcima, gdje je asfaltiranje jedne ulice koštalo 1,2 milijuna kuna, uz stopostotno sufinanciranje EU.

„Ovim projektom obuhvaćeno je rušenje postojeće konstrukcije, makadamskog puta, odnosno izrada novog modernog kolnika sa asfaltnim zastorom u širini od 5,5 metara. Ako nas vrijeme posluži do početaka sljedeće godine ćemo završiti sa radovima barem u jednoj ulici.” – objašnjava Josip Korajac, dipl. ing. građ. iz tvrtke GRAVIA, izvođača radova. Osim nedavno započete izgradnje sanitarno – fekalne odvodnje u naselju Stipanovci, projekta vrijednog 3.5 milijuna kuna i sufinanciranog od strane Osječko – baranjske županije i Hrvatskih voda, planovi i radovi nastavljaju se u kontinuitetu.

„U samom početku izgradnje kanalizacijske odvodnje Općine Podgorač paralelno smo započeli i izgradnju vodovoda. Sada svi u Općini imaju pitku vodu, a uskoro će svi imati i kanalizacijsku odvodnju. Ovo je jedan veliki trenutak za cjelokupnu Općinu.” – rekao je načelnik dodavši da sada u Podgoraču svaka kuća ima vodovod, no što se tiče odvodnje, nakon radova u Stipanovcima radovi se nastavljaju i u Razbojištu, Bijeloj Lozi, Budimcima i Poganovcima. Dalje se kreće na projektiranje rekonstrukcije nogostupa u Podgoraču, vrijednosti između 7 i 8 milijuna kuna, rekonstrukciji groblja, odnosno mrtvačnice u Podgoraču, čija je vrijednost oko 7 milijuna kuna, a u tijeku je i projektiranje sportskog centra težine 8 milijuna kuna.

„Rekonstrukciju nogostupa u naselju Budimci planiramo započeti krajem idućeg tjedna, a do kraja mjeseca započet ćemo sa rekonstrukcijom vatrogasnog centra u Podgoraču, čija je vrijednost oko 6 milijuna kuna. U planu je još jedan projekt od 6 milijuna kuna, a radi se o izgradnji ceste u industrijskoj zoni, odnosno poslovnoj zoni u Podgoraču, koja spada pod projekt „Slavonija” – zaključio je najavljeno Đanić dodavši da trenutno u Općini Podgorač imaju projekte u vrijednosti od 50 milijuna kuna.

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji