Grdosija od 103 kilograma novi je rekorder na Lapovcu
10/09/2019

Preplatite se
TV Našice

U noći s nedjelje na ponedjeljak mladi ribič Neven Gvozdanović ulovio je do sada najvećeg soma na Lapovcu, grdosiju od 103 kilograma dugu čak 252 centimetra. Neven iz Brezika Našičkog dugogodišnji je član Športskog udičarskog društva Šaran Našice, a peca od djetinjstva. “Ne mogu vam opisati osjećaj, to je ono zbog čega se živi i ide u ribolov.” – rekao je Neven Gvozdanović još uvijek pod domom svog ulova.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAIpak ovako veliku ribu nije mogao izvući sam pa su mu u tome pomogli prisutni ribiči: Dražen Resler, Vlado Kramarić, Nebojša Gvozdanović te sestra Nevena koja je to sve fotografirala. “Izvlačenje soma je bilo mukotrpno i trajalo je skoro 2 sata. Borba s njim je bila izrazito teška, ali neopisiv je osjećaj pobijediti toliku ribu.” – dodaje Neven. Između fakultetskih obaveza, na Strojarskom fakultetu u Slavonskom Brodu, Neven se najbolje opušta uz ribolov, a u zadnje vrijeme isključivo peca noću, kada je i najveća mogućnost za ulov soma ili smuđa. Som je ulovljen na mamac manje ribe, deverike, površinskim načinom lova.

Ribu su čistili gotovo cijeli dan, meso izvrsne kvalitete su međusobno razdijelili dok će glava na preparaciju kao trofej ovog povijesnog ulova. Do sada je obitelj Gvozdanović u kojoj su osim Nevena, tata Nebojša pa i sestra Nevena u ribolovu, ulovila također značajne primjerke do nekih 40 kilograma. Gvozdanovići su se nekad i natjecali, a danas se bave slobodnim ribolovom.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji