Nova rasvjeta na našičkom groblju
31/10/2019

Grad Našice se uz ostale institucije trudi što kvalitetnije održavati 16 aktivnih groblja na području Našica, a ovoga puta poseban naglasak je bio na uređenju groblja u Matanovcima. Uz obnovu kapelice i mrtvačnice, na našičkom groblju nedavno je postavljena nova rasvjeta, čija je invensticijska vrijednost 95 000 kuna. Nova rasvjeta postavljena je na dijelu starog groblja, gdje sigurno poboljšava preglednost, ali i sigurnost naših sugrađana.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANekoliko riječi o novopostavljenoj rasvjeti rekao je i sam gradonačelnik Grada Našica, Josip Miletić, koji je izrazio zadovoljstvo uloženim sredstvima kao i ostalim obavljenim radovima na groblju.

„Tijekom cijele godine ulagali smo i investirali u infrastrukturu na svim grobljima, a uvjeren sam da će se ovakve lijepe investicije nastaviti i u budućnosti.”, između ostalog je izjavio gradonačelnik, Josip Miletić.

Direktor Našičkog parka, Hrvoje Žiha, objasnio je da se radi o energetski efikasnoj rasvjeti, koja uvelike doprinosi lakšem i sigurnijem pristupu groblju.

„Ove godine smo više pažnje posvetili našičkom groblju, gdje smo uredili istaknute objekte, obnovili raspelo na samom ulazu na groblje, a kao završetak za ovu godinu postavljeno je desetak novih rasvjetnih tijela uz staze na starom groblju. Radi se o rasvjeti sa LED svjetlima, koja osvjetljava postojeće staze i doprinosi ljepšem uređenju našičkog groblja.”, rekao je direktor Našičkog parka, Hrvoje Žiha.

Za kraj napominjemo kako će nova rasvjeta sigurno biti dobra i za bolje nadgledanje groblja, jer svi smo svjedoci koliko je znalo biti devastacija i krađa od strane nepoznatih osoba.

Pročitajte još