Nova kuglana za nove rekorde
03/09/2020

Đurđenovac, mjesto brojnih svjetskih prvaka u kuglanju napokon je dobio svoju vlastitu vrhunsku kuglanu u svjetskim razmjerima s licencom i za Europska natjecanja. U svijetu kuglanja svi su čuli za dečke iz Đurđenovca, Igora Šarkezija, Matka Bulku, Maria Fridla, Alena Trošelja, Tomislava Čačića, Nenada Mirića…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAJuniorski i seniorski svjetski prvak Matko Bulka osvojio je 2004. godine zlato i srušio svjetski rekord, pojedinačni, 678 čunjeva. Dvije godine poslije, 2006. godine pojavljuje se Igor Šarkezi ruši rezultat Bulke za jedan čunj i postaje novi juniorski svjetski prvak i Đurđenovac dobiva dva svjetska prvaka i rekordera.

U novoj kuglani razgovarali smo s Igorom Šarkezijem, svjetskim prvakom, osvajačem ekipnog prvenstva Hrvatske, Kupa Hrvatske i osvajačem brojnih klupskih medalja te Danijelom Rončevićem, predsjednikom i trenerom KK Đurđenovac. “Funkciju predsjednika KK Đurđenovac preuzeo sam prije 5 godina, trener sam postao prošle godine a moj brat Davor Rončević je došao na mjesto tajnika kluba i tada smo, zapravo, krenuli od nule. Tu svakako moram spomenuti i veliku pomoć braće DomnjakDaria i Filipa. Nalazili smo se u 3. kuglačkoj ligi kada smo zacrtali cilj da u idućih 5 godina napredujemo i uđemo u 1. kuglačku ligu, naravno, uz prioritet obnove kuglane.” – rekao je Rončević i naglasio kako su 5 godina proveli igrajući u okolnim kuglanama – 2 godine u Belišću, 2 godine u Slavonskom Brodu, a zadnju godinu su odigrali u Đakovu.

Kako navodi, igrački entuzijazam ih je već polako počeo napuštati, planirali su ugasiti klub, a zatim im se u to vrijeme obratila Općina Đurđenovac s viješću da se ulazi u obnovu kuglane u ovoj godini, a izvođač radova bila je tvrtka DRIM d.o.o. Đurđenovac. “Nažalost, 2020. godina je godina korone, ali, što se tiče kuglane, ovo je najbolja godina od kada postoji klub. Zahvalio bih se Općini Đurđenovac i načelniku Hrvoju Topaloviću bez kojih ne bismo mogli odigravati dosadašnje utakmice. Ona je uložila dosta novaca u KK Đurđenovac i prepoznala je entuzijazam i ljubav prema kuglanju jer bez toga sve ovo ne bi bilo moguće.” – izjavio je trener i predsjednik kluba Danijel Rončević.

Igor Šarkezi je rekao kako mu je drago što se vratio u svoje mjesto i što će ljudi ovdje napokon saznati malo više o svjetskim postignućima sportaša iz Đurđenovca. “Nakon dugo godina dobili smo svoju vlastitu kuglanu gdje smo evo počeli i trenirati. Ja sam se pojavio prošle sezone kada sam dobio zeleno svjetlo da mogu igrati. Sada kada imamo svoju kuglanu, očekujemo da ćemo s treninzima doći do vrha, do prve tri ekipe.” – izjavio je Šarkezi.

Predsjednik i trener Rončević rekao je kako se klub trenutno nalazi u 1. B Hrvatskoj kuglačkoj ligi sjever koja je, dosta teška jer se u njoj natječu i dva bivša prvoligaška kluba – Kandit Osijek te bivši Konikom Osijek, a sada samo Osijek. “Naši igrači su godinama igrali u 1. ligi i konačno smo došli na svoje, a pred nama je period privikavanja na nove staze i na domaću publiku. Mislim da bismo kroz dvije godine mogli uči u najviši rang natjecanja i, ako bi nam se pridružio još koji igrač, to bi svakako pridonijelo kvaliteti momčadi i igre.” – izjavio je Rončević.

I Šarkezi navodi kako ih je epidemija koronavirusa zaustavila u naletu, no, vjeruje kako sad uz novu kuglanu idu prema samom vrhu. “Igrali smo gotovo bez treninga, paralelno Kup koji nam je služio kao trening i Prvenstvo, a tada nas je epidemija koronavirusa zaustavila. U zadnja četiri kola koja su bila odlučujuća o ispadanju iz lige, s treningom i pol pobijedili smo sve 4 utakmice i zasluženo ostali u 1. B ligi.” – rekao je Šarkezi.

Želimo dečkima sreću i pitamo se gdje će im sada biti kraj uz novu kuglanu i redovne treninge.