Nova dječja igrališta za djecu Zoljana i Makloševca
11/09/2019

Preplatite se
TV Našice

Osim mnogobrojnih pronatalitetnih mjera i trenutno aktualnih besplatnih radnih bilježnica, Grad Našice potiče i međusobno druženje najmlađih u okolnim mjestima. Tako su nedavno postavljena dječja igrališta u Makloševcu i Zoljanu, oba s ciljem da djeca više vremena provode na zraku, ali i da razvijaju svoj društveni život. Osim njih na ovim će se igralištima sastajati i roditelji te bake i djedovi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAGradonačelnik Josip Miletić zajedno sa pročelnikom Ureda gradonačelnika Goranom Blagojevićem posjetio je nova igrališta te popričao sa predsjednicima Mjesnih odbora.

„Za dječja igrališta u Makloševcu i Zoljanu Grad je izdvojio oko 40 000 kuna, a do investicija je došlo na inicijativu predstavnika mjesnog odbora oba sela. Ovo je samo jedna od brojnih investicija koje želimo napraviti ili ih radimo u našim prigradskim naseljima. Jednostavno želimo potaknuti djecu da svoje slobodno vrijeme provode na igralištima zajedno sa roditeljima te da se bave sportskim aktivnostima.” – rekao je gradonačelnik Miletić te se zahvalio na radu svim predsjednicima i vijećnicima mjesnih odbora koji kontinuirano, ovakvim prijedlozima, daju ideje za poboljšanja u zajednici.

Makloševac je selo koje u zadnjih nekoliko godina broji nešto veći broj stanovnika, a postalo je popularno i među mlađom populacijom, pa je danas tamo više od 30 djece. „Naše selo do prije par dana je bilo mrtvo selo, a jučer sam bio na novom igralištu i vidim radost djece. Sad se čuje vrisak djece i veselje, bio sam oduševljen toliko da su mi suze krenule na oči. Drago mi je što je Grad uslišio naše zahtjeve.” – rekao je Stjepan Šprem, predsjednik mjesnog odbora Makloševac.

Slična slika vidjela se ovih dana i u Zoljanu gdje je igralište postavljeno uz autobusnu stanicu, tako da će djeca i prije i poslije škole često boraviti upravo tamo. „Ovo igralište napravljeno je upravo zbog djece kako bi se mogli ovdje opustiti, igrati i naravno družiti. Uz ovo, kako imamo dovoljno prostora za još jedno manje dječje igralište, odlučili smo napraviti i manje nogometno igralište.” – rekao je Josip Šimac, predsjednik mjesnog odbora Zoljan i naglasio je da je u naselju oko osamdeset školske djece.

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji