Nogomet u škole
10/04/2019

Nogomet u škole

Učenici nižih razreda Osnovne škole Vladimira Nazora iz Feričanaca i Osnovne škole Hinka Juhna iz Podgorača postali su dio HNS-ovog Grassroots projekta ”Nogomet u škole” koji se u suradnji s Hrvatskim školskim sportskim savezom održava u 23 škole iz 21 županije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAVoditelji projekta za navedene škole su Jelena Kapraljević (OŠ Vladimira Nazora, Feričanci) te Mario Gajski (OŠ Hinka Juhna, Podgorač). Oni će jednom mjesečno održati aktivnosti koje će uključivati učenike koji pohađaju Univerzalnu športsku školu, ali i svu drugu djecu od prvog do četvrtog razreda. Održane su i prve aktivnosti u obje škole te su tako učitelji pripremili pokazni trening u kojem su obuhvatili osnovne elemente nogometne igre, različite zanimljive štafetne igre, sve do same igre nogometa. Sudjelovalo je 100-tinjak učenika u obje škole, a veseli činjenica da su gotovo polovinu sudionika činile djevojčice koje su se u toj ulozi odlično snašle.

Glavni ciljevi ovog projekta su uključiti učenike u sportske aktivnosti, potaknuti razvoj školskog nogometa, poboljšati uvjete provedbe tjelesnog odgoja te ostvariti suradnju između škola i lokalnih nogometnih klubova. Poseban je naglasak i na cilju da se uključi što više djevojčica kako bi se potaknuo razvoj ženskog nogometa. Programski sadržaj projekta će se odvijati tijekom 4 mjeseca do kraja školske godine. HNS je delegirao koordinatore koji će davati upute voditeljima o provedbi projekta te nadzirati provedbu aktivnosti. Koordinator HNS-a za našu regiju je Danijel Šundalić – koordinator središta Osijek.

Pročitajte još