Njemački investitori pokazuju interes za ulaganje u Slavoniju i Baranju
04/12/2018

Preplatite se
TV Našice

Župan Ivan Anušić jučer je održao sastanak s Haraldom Seibelom, novim stalnim zamjenikom njemačkog veleposlanika i izaslanikom za gospodarska pitanja Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke u RH prilikom njegova nastupnog posjeta Osječko – baranjskoj županiji. Teme jučerašnjeg sastanka bile su poglavito sadašnja i buduća gospodarska suradnja Osječko – baranjske županije i SR Njemačke te područja koja bi za to pružala najbolji temelj.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASATržište Savezne Republike Njemačke je najzastupljenije kako u izvozu, tako i u uvozu Županije, a prisutnost njemačkih investitora u Županiji je značajna, ali svakako može biti i veća, istaknuto je prilikom sastanka.

“Jačanje gospodarstva je glavni prioritet Osječko – baranjske županije, što smo istaknuli i u Munchenu ove godine prilikom sastanka s ministricom poljoprivrede, prehrane i šumarstva Slobodne Države Bavarske Michaelom Kaniber. Ekonomski rast koji bi omogućila snažnija gospodarska razmjena između Županije i Njemačke je svakako naš interes, pri čemu ćemo biti i u komunikaciji s njemačkim veleposlanstvom u Zagrebu” – rekao je župan Anušić.

Zamjenik veleposlanika istaknuo je kako se od svog dolaska u Hrvatsku posvetio otkrivanju kontinentalne Hrvatske, odnosno Slavonije koju iz turističke perspektive smatra podcijenjenom.

“Kada je riječ o našoj suradnji, turizam bi svakako trebao biti prioritet. Trebao bi rasti broj Nijemaca koji neće dolaziti obalu nego upravo ovdje, u Slavoniju. Uz turizam, drugi temelj suradnje Osječko – baranjske županije i Njemačke trebala bi biti poljoprivreda” – poručio je zamjenik veleposlanika Seibel, naglasivši da postoji velik interes njemačkih investitora za dolaskom u Hrvatsku. Kako bi se taj interes realizirao upravo u Osječko – baranjskoj županiji, župan je naglasio kako će predložiti održavanje sastanka u Njemačko-hrvatskoj industrijskoj i trgovinski komori.

Na upit zamjenika veleposlanika o povlačenju sredstava iz EU fondova, župan je istaknuo da Županija ima najbolje rezultate u Republici Hrvatskoj te da očekuje da oni budu još i bolji usvajanjem novog Višegodišnjeg financijskog okvira.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji