Nisu se vidjeli 50 godina
04/06/2019

Preplatite se
TV Našice

„Vidjeti sve nakon toliko godina, neprocjenjivo je.” – s ovim se složilo svih 25 učenika nekadašnjeg Elektro razreda učenika Škole učenika u privredi tadašnjeg Srednjoškolskog centara za stručno obrazovanje kadrova u Našicama. 1969. godine maturirali su i nakon toga se vidjeli dva puta, zadnji puta 1999. godine no i tada na okupu nisu bili svi, pa je među njima nekolicina koja se nije vidjela 50 godina, a upravo tu godišnjicu su proslavili u subotu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA„Imena smo zaboravili, a slike su izblijedile pa je bilo vrlo teško pronaći sve školske kolege.” – istaknuo je Josip Štuka, organizator susreta koji je organizirao i ovaj zadnji ’99. godine. Tada mu je u traženju kolega pomoglo nekoliko ljudi iz firme, a ove godine je morao sve sam pa je supruzi rekao da ne padne u nesvijest od telefonskog računa. Zanimljiva činjenica je da upravo on i školski kolega kojeg nije vidio od mature već nekoliko godina u Zagrebu žive skoro u istoj ulici. „Posebno je veselje nakon izgubljenih kontakata ponovno se susreti.” – rekao je Antun Midžić jedan od onih koji je “nestao” na 50 godina. Pa je ovaj susret otvorio mogućnosti za obnovu prijateljstva, ali i nove veze.

Iako priče o školi nije bilo, jer kažu tko će se toga više sjetiti, pričali su o svom poslovnom putu, obiteljima, ali i bolestima koje nisu rijetke u ovim godinama. 13 ih je preminulo, o nekolicini su također kružile slične priče pa je sreća bila još veća kad su se čuli telefonom i demantirali glasine. Nekoliko njih ostalo je živjeti u Našicama, a većina ih se povremeno vraćala u grad no slučajnih susreta je bilo vrlo malo, pa je prepoznavanje na ovoj večeri bilo vrlo teško. Uz njih bio je i njihov profesor Zdravko Švenda, tada dvadesetogodišnjak, koji je istaknuo da je školu pohađalo njih 37 i svi su uspješno završili školovanje. „Veći broj njih zaposlio se u tadašnjoj Elektro Slavoniji, njih čak 16, i većina ih je tamo završila radni vijek, kao i ja.” – rekao je Švenda te dodao da mu je drago što su se u ovolikom broju sastali nakon toliko godina, a bit će mu drago ako se i u narednom vremenu nađu još koji puta.

Kao dodatni poticaj za ponovno okupljanje bile su i u isto vrijeme organizirane dvije proslave 5. godišnjice maturanata iz Našica u istom restoranu.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji