Nikada ljepša dekoracija Adventa u Našicama
02/12/2018

Preplatite se
TV Našice

Jučer je na Trgu dr. Franje Tuđmana u Našicama započeo jedan od najbogatijih programa Adventa. U lijepo uređenom grijanom šatoru i ispred njega, mnogobrojni posjetitelji mogli su uživati u gastronomskoj ponudi i etnološkoj izložbi „Čarolija Zagorja“ u organizaciji Udruge Zagoraca „Kaj“ Našice, domaćim slavonskim specijaliteta i aperitivima u organizaciji KUD-a „Jasen“ Šaptinovci, prezentaciji i degustaciji zagorskih jela i pića te prodaji suvenira u organizaciji KUD-a „Zagorci“ Beljevina, u proizvodima od višnje OPG-a Bošnjak Adrijana i proizvodima od aronije OPG-a Gašić Mario. Svoje proizvode i radove predstavila je također i Učeničke zadruge ISIDORA u organizaciji sekcije Učeničke zadruge ISIDORA Srednje škole Isidora Kršnjavog Našice.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAPrava idila na trgu bila je upotpunjena s drvenim adventskim kućicama ispred šatora gdje su se mogle isprobati fritule i palačinke koje su pekle članice Udruge žena Lila, girice i lepinje koje su pekli članovi Udruge starih športova „Slavonac“ Našice te isprobati raznolika gastronomska ponuda ugostiteljskog obrta Bricks pub Našice u suradnji s Vinarijom Katavić i ugostiteljskog obrta BBTcom Našice.

Uz sve to u glazbenom dijelu programa sve sugrađane zabavljali su su HKD-a IZVOR Donja Motičina i grupa „PETI AS“.

Nešto prije, kod fontane na trgu održano je paljenje prve adventske svijeće u organizaciji Udruge DarNa uz nastup zbora „Brezice“ iz Brezika Našičkog.

Sva ova događanja posjetio je i gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić koji je bio iznimno zadovoljan kako dekoracijama, tako i posjećenošću koja nije izostala unatoč vrlo hladnom vremenu.

„Večeras je stvarno lijepo biti u Našicama. Početak je Adventa, vrijeme dočašća u iščekivanju blagdana Božića. Drago mi je što su se na proslavi u središtu grada priključili brojni naši sugrađani te sam uvjerenja kako će nas u narednom periodu biti još i više. Ovim putem se zahvaljujem svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog događaja, komunalnom poduzeću Našički Park d.o.o., Udruzi „Info“, Organizacijskom odboru i svima onima koji su se potrudili da se Advent u našem gradu proslavi na ovakav prekrasan način. Ovdje se može vidjeti kvalitetan rad naših udruga koje predstavljaju svoje proizvode i svima njima zahvaljujem što su se odlučili na aktivnosti u ovo hladno vrijeme. Pozivam naredne tri subote da nam se priključe svi oni koji žele sudjelovati na Adventu, a isto tako i na proslavi Nove Godine ovdje u grijanom šatoru u središtu grada.“ – rekao je vrlo zadovoljno i sretno gradonačelnik Josip Miletić.

Par riječi s nama razmijenio je i Ivan Keglević potpredsjednik Udruge „Info“ te u ime Organizacijskog odbora Adventa u Našicama o organizaciji Adventa je istaknuo.

„Što reći prije svega već zahvaliti svima koji su se javili na javni poziv za sudjelovanje na Adventu 2018. godine u Gradu Našicama. Prostor je uredila udruga „Info“ u suradnji s Gradom Našicama te pripremila kako bi svima bilo što ugodnije i toplije u ove hladne dane. Isto tako želim se zahvaliti gradonačelniku Josipu Miletiću i Gradu Našicama koji su nam po prvi puta osigurali i ove lijepe i vrlo korisne adventske kućice i grijalice kako bi imali grijani prostor te kako bi svima koji sudjeluju i oni koji posjećuju ove prostore bilo što ugodnije. Prošle godine smo krenuli s ovim projektom, vidjeli smo neke nedostatke pa smo to promijenili te sam uvjeren kako su naši sugrađani zadovoljni viđenim. Sve je to rezultiralo još većom zainteresiranosti i udruga i ugostitelja pa sam uvjeren kako ćemo iz godine u godinu raditi u pravom smjeru na podizanju kvalitete i ponude za vrijeme Adventa u našem gradu Našicama.”

 

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji