Nikad više prijava za APN kredite
18/09/2019

Preplatite se
TV Našice

Tjedan dana prošlo je od početka trećeg po redu poziva mladima za subvencioniranje stambenih kredita kojima im država pomaže da na povoljniji način riješe svoje stambeno pitanje, a u APN je do sada pristiglo 1119 prijava. Povećanje je to za 50 posto u broju prijava u odnosu na prvih sedam dana prošle godine. Prijave se zaprimaju još dva tjedna, a ukoliko se nastavi ovakav tempo, broj prijava biti će najveći do sada.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA„S jučerašnjim danom prešli smo brojku od tisuću prijava i iznimno je zadovoljstvo vidjeti da su mladi još jednom u tolikom broju prepoznali ovu mjeru. Imamo duplo više zahtjeva nego u isto vrijeme prošle godine, što znači da su mladi spremno dočekali ovaj, treći po redu, poziv za subvencioniranje stambenih kredita. Govorimo ovdje o 5300 obitelji koje su mjeru već iskoristile, preko 850 djece rođene u tim novim domovima te još tisućama mladih koje će mjeru tek iskoristiti. Ovo je potvrda da se radi o važnoj demografskoj mjeri jer je rješavanje stambenog pitanja jedan od preduvjeta da svoju budućnost mladi grade u Hrvatskoj.” – poručio je ministar Predrag Štromar.

Poziv na prezentaciju Programa društveno poticane stanogradnje (POS)

Nove prijave za subvencionirane kredite kreću u ožujku, a njih će slijediti one u rujnu 2020. Mladi Našičani, osim mnogobrojnih kuća, u kratkom roku na raspolaganju će imati i državne stanove koji se grade na raskrižju Ulice Vatroslava Lisinskog i Sokolske ulice. Više o vremenu i načinu gradnje, kako bi mogli planirati financiranje istih, moći se saznati u petak, 20. rujna u Hotelu Park Panolija s početkom u 16 sati.

Uz to dobro je znati da se subvencija produljuje za dodatne dvije godine za svako novorođeno, odnosno usvojeno dijete u razdoblju subvencioniranja kredita, a ove godine izglasane su i izmjene Zakona kojima se subvencija produljuje za dodatnu godinu dana po svakom djetetu koje osoba ima u vrijeme prijave za kredit. U praksi to znači da će za obitelj koja već ima dvoje djece pri prijavi, subvencija umjesto pet trajati sedam godina, a ukoliko dobiju još jedno dijete subvencija će trajati ukupno devet godina.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji