Nikad više prijava za APN kredite
18/09/2019

Tjedan dana prošlo je od početka trećeg po redu poziva mladima za subvencioniranje stambenih kredita kojima im država pomaže da na povoljniji način riješe svoje stambeno pitanje, a u APN je do sada pristiglo 1119 prijava. Povećanje je to za 50 posto u broju prijava u odnosu na prvih sedam dana prošle godine. Prijave se zaprimaju još dva tjedna, a ukoliko se nastavi ovakav tempo, broj prijava biti će najveći do sada.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA„S jučerašnjim danom prešli smo brojku od tisuću prijava i iznimno je zadovoljstvo vidjeti da su mladi još jednom u tolikom broju prepoznali ovu mjeru. Imamo duplo više zahtjeva nego u isto vrijeme prošle godine, što znači da su mladi spremno dočekali ovaj, treći po redu, poziv za subvencioniranje stambenih kredita. Govorimo ovdje o 5300 obitelji koje su mjeru već iskoristile, preko 850 djece rođene u tim novim domovima te još tisućama mladih koje će mjeru tek iskoristiti. Ovo je potvrda da se radi o važnoj demografskoj mjeri jer je rješavanje stambenog pitanja jedan od preduvjeta da svoju budućnost mladi grade u Hrvatskoj.” – poručio je ministar Predrag Štromar.

Poziv na prezentaciju Programa društveno poticane stanogradnje (POS)

Nove prijave za subvencionirane kredite kreću u ožujku, a njih će slijediti one u rujnu 2020. Mladi Našičani, osim mnogobrojnih kuća, u kratkom roku na raspolaganju će imati i državne stanove koji se grade na raskrižju Ulice Vatroslava Lisinskog i Sokolske ulice. Više o vremenu i načinu gradnje, kako bi mogli planirati financiranje istih, moći se saznati u petak, 20. rujna u Hotelu Park Panolija s početkom u 16 sati.

Uz to dobro je znati da se subvencija produljuje za dodatne dvije godine za svako novorođeno, odnosno usvojeno dijete u razdoblju subvencioniranja kredita, a ove godine izglasane su i izmjene Zakona kojima se subvencija produljuje za dodatnu godinu dana po svakom djetetu koje osoba ima u vrijeme prijave za kredit. U praksi to znači da će za obitelj koja već ima dvoje djece pri prijavi, subvencija umjesto pet trajati sedam godina, a ukoliko dobiju još jedno dijete subvencija će trajati ukupno devet godina.

Pročitajte još