URT „Nexe Team“ Našice niže dobre rezultate – Škola trčanja osvojila prvu medalju
30/04/2019

U Slavonskom Brodu u subotu 27.04.2019 godine  održana je humanitarna utrka pod nazivom „I ja imam prijatelja policajca“. Utrku je organizirala Policijska uprava brodsko – posavska, Zaklada policijske solidarnosti u suradnji s Ultramaraton klubom Mazator, a povodom obilježavanja trinaeste godine postojanja Zaklade policijske solidarnosti.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASATako je svoj trkački korak prema Poloju pružilo oko 150 trkača a po prvi put službeno na natjecanju našao i jedan polaznik Škole trčanja URT „Nexe Team“ koji se sa svojim vršnjacima natjecao u utrci na 600 metara.

Ekipu URT „Nexe Team“ Našice predstavljali su Zdenko Grahovac, Matija Gall i Tomislav Gall koji su uspješno završili svoje utrke na 5 km dok je David Blagojević, učenik 6. razreda osnovne škole i polaznik Škole trčanja URT „ Nexe Team“ osvojio treće mjesto i tako uz prvi službeni nastup našičke škole trčanja po prvi put donio medalju svom timu.

Istog dana članovi URT Nexe Team-a nastavili su sa utrkama te sudjelovali na Jugovača Trailu u Belišću koji se sastojao od duge (17km) i kratke (11km) staze. Na dugoj stazi trčali su Duško Panjković koji je osvojio 7. mjesto, te Mario Pavičić koje je svoju utrku završio na 25. mjestu. Na kratkoj stazi sudjelovali su od žena Ivana Devald sa odličnim 4. mjestom i Marina Lozić na 7. mjestu, dok je u muškoj kategoriji Hrvoje Dundović osvojio 21.mjesto.

Staza je predivna i trčalo se velikim djelom uz rijeku Dravu gdje su pogledi zaista oduzimali dah, a ugodno i svježe vrijeme je pridonijelo tome da su svi natjecatelji na kraju bili iznimno zadovoljni svojim rezultatima, kao i cijelom atmosferom poslije utrke.

Veliki trkački vikend zaključen je utrkom u nedjelju 28.04.2019. godine pod pokroviteljstvom grada Požege i Zagrebačke banke a u organizaciji Atletskog kluba Požega  gdje je održana 46. po redu memorijalna utrka Zvonko Panežić.

Bilo je 99 natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Nizozemske a veći broj, njih 57 trčali su na dužoj dionici Velika – Požega koja je staza dugačka 15,6 kilometara. 42 natjecatelja krenula su sa startnog cilja iz Mihaljevaca koja je dužina staze 5 km.

Članice URT „Nexe Team„ Našice ostvarile su vrhunske rezultate te je tako Jasna Plemeniti osvojila prvo mjesto na stazi u dužini 15, 6 km dok je njezina sestra Vesna Janković prvo mjesto osvojila na utrci od 5 km

S obzirom na „staž“ udruge koja je 22.04.2019. godine napunila prvu godinu svog postojanja predsjednik udruge Tomislav Gall vrlo je zadovoljan rezultatima svojih članova te ovim putem još jednom poziva sve zainteresirane građane da se priključe školi trčanja jer osim što je ogromna korist po pitanju zdravlja polaznici će biti u mogućnosti s URT „Nexe Team“ ići na utrke koje su uvijek puno više od samog trčanja.

Za više informacija o udruzi, o utrkama i o školi trčanja mogu posjetiti facebook stranice: URT „Nexe Team“ i Škola trčanja „Nexe Team“ Našice.

Iz udruge podsjećaju zainteresirane rekreativce i članove drugih sportskih udruga da se u Našicama organizira 2. Vatrogasni cener, koja će se održati 22. lipnja ove godine sa startom na Poligonu (na putu za Mojmir).

Sve natjecatelje očekuje bogat startni paket, gastronomska ponuda i prekrasna staza.

Pročitajte još