Nexe Team trči po cijeloj Hrvatskoj
07/05/2019

Nexe Team trči po cijeloj Hrvatskoj

Dana 01.05.2019. godine, već tradicionalno, članovi Atletskog kluba Nova Gradiška, organizirali su 8. Memorijalnu utrku „ Bljesak 2019„ Nova Gradiška – Okučani, a povodom 24. godišnjice Vojno redarstvene akcije „Bljesak“. Na utrci su sudjelovali Sunjani, članovi URT „Nexe Team“ Našice, Marko Srnec i Anteša Džomba. Utrka dužine startala je ispred Spomen obilježja hrvatskim braniteljima u Novoj Gradišci i trčala se do središta Okučana gdje su trkači dočekani ispred cijelog državnog vrha.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASADana 04.05.2019. godine održana je utrka „Moslavina trail 2019“ gdje su Našičani imali svoje natjecatelje. Na „Humka stazi“ u dužini od 8 km Vesna Janković popela se na postolje zauzevši odlično 3 mjesto dok je Anteša Džomba u vrlo jakoj muškoj kategoriji uspješno došao do cilja 17-ti. Na dužoj „Pavlinskoj stazi“ u dužini od 18 km natjecale su se Monika Bizik i Ana Tomaić –Bernat koje su uspješno završile utrku na 15-tom i 17-tom mjestu.

Šestu godinu zaredom,  5. svibnja 2019., startala je u Zadru utrka  „Wings for Life World Run”. U 13 sati po hrvatskom vremenu ista je  započela na nekoliko desetaka lokacija diljem svijeta. Utrka je ovo koja nema ciljnu liniju pa ju zato može završiti baš svatko. Ciljna linija presretačko je vozilo koje starta 30 minuta nakon trkača te se kreće određenom brzinom prema njima. U onom trenutku kada prestigne pojedinog trkača, za njega je utrka završena, a posljednji trkač i trkačica na svijetu koji ostanu trčati globalni su pobjednici Wings for Life World Run utrke.

Među 9000 trkača našli su se članovi URT „Nexe Team“, Marina Lozić, Ivana Devald, Matija Gall, Tomislav Gall i Ivona Gall kao pratnja te su naši trkači uspješno završili ovu humanitarnu utrku čija su sredstva namijenjena za pronalazak lijeka za ozljede leđne moždine. Stopostotna vrijednost iznosa startnine i donacija namijenjena je najmodernijim istraživačkim projektima diljem svijeta.

Nexe Team trči po cijeloj Hrvatskoj

Pročitajte još