Članovi URT „Nexe Team” nastavljaju s mnogobrojnim aktivnostima
11/09/2019

U Slatini se 7. rujna održalo 6. kolo Slavonsko – baranjske trekk i trail lige 2019. – četvrti po redu Popišanac Trail i Canicross. Cilj manifestacije je promocija sporta, kretanja, boravka u prirodi i zdravog načina života te turističke ponude grada Slatine i Virovitičko – podravske županije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAUtrka je ove godine imala tri staze: Veliki Popišanac u dužini od 25 km, Mali Popišanac 12 km i Canicross (utrka u kojoj sudjeluju zajednički trkač i pas) od 7 km. URT „Nexe Team“ Našice imao je svoje predstavnike i to na najtežoj stazi od 25 km gdje je u muškoj konkurenciji Duško Panjković osvojio 9. mjesto a Dragan Jović 12. mjesto U ženskoj konkurenciji Jasna Plemeniti je osvojila 6. mjesto dok je Ana Tomaić – Bernat osvojila 7. mjesto.

Amaterski triatlon Vinkovci

Unatoč kiši i lošem vremenu, 48 odvažnih i hrabrih natjecatelja sudjelovalo je 07. rujna 2019. godine na Amaterskom Triatlonu Vinkovci 2019. Plivanje, bicikliranje i trčanje nije bilo jednostavno po lošim vremenskim uvjetima, no svaki od natjecatelja uspio je uspješno završiti utrku. Na triatlonu je nastupila članica URT „ Nexe Team“ Našice Monika Bizik koja je u svojoj starosnoj kategoriji osvojila izvrsno 3. mjesto.

Coca – Cola noćna desetka

Već tradicionalna noćna utrka od 10 km se održala i ove godine nedjelju, 8. rujna 2019. godine u Osijeku. Utrka na promenadi okupila je veliki broj natjecatelja među kojima su se našli trkači URT „Nexe Team“ Našice Ivan Špoljarić i Mihaela Zorkić. Uz dobru zabavu i pregršt pozitivne energije naši trkači uspješno su završili ovu lijepu utrku.

Mliječna staza

Više od 2300 odraslih i djece, među kojima su bili i našički zdravstveni djelatnici u čijim redovima se nalazila članica URT „ Nexe Team“ Našice Ivana Devald sudjelovalo je na UNICEF-ovoj humanitarnoj utrci Mliječna staza kako bi sve novorođene djevojčice i dječaci u Hrvatskoj imali najbolji mogući početak u životu.

UNICEF je kroz kotizacije trkača te donacije građana i tvrtki ove godine prikupio više od 700.000 kuna koje će biti usmjerene nabavci specijalizirane opreme za sva rodilišta u Hrvatskoj i edukaciji zdravstvenih djelatnika. Ivana je iako ozlijeđena podržala ovu utrku te uspješno istrčala 10 km te time dala svoj doprinos u realizaciji ovog projekta.

3. Memorijalni ultramaraton „ Vukovar to smo Mi“ Našice – Vukovar

URT „Nexe Team“ Našice je na svojim stranicama objavio održavanje 3. Memorijalnog ultramaratona „Vukovar to smo MI“ Našice – Vukovar, u dužini od 90 km. Navedeni ultramaraton održat će se 23. 11. 2019. godine, a posvećen je žrtvama Vukovara gdje se sada već tradicionalnim trčanjem šalje simbolična poruku kako žrtve Vukovara nikada ne smiju biti zaboravljene.

U udruzi ističu da je sa našičkog kraja 27.09.1991.godine 67 dragovoljaca otišlo u napadnuti grad Vukovar te su posebno ponosni što će svojim trčanjem ponovno spojiti ova dva grada te će se našička zastava ponovno zavijoriti u „Gradu Heroju“. Po prvi put na ovoj utrci sudjelovati će kao gost URT “Nexe Team” Našice Robert Radojković, državni reprezentativac u maratonu i ultramaratonu. a što je veliko priznanje našičkoj udruzi na njenom dosadašnjem radu.

Pročitajte još