Nexe dobro započeo utakmicu, ali Motor Zaporozhye nije popustio pritisku te na koncu odnio pobjedu
07/03/2021

NEXE je pretrpio i drugi poraz u nastavku SEHA Gazprom lige. U Našicama je slavio ukrajinski prvak Motor Zaporozhye, iako su Gromovi vrlo dobro odigrali prvih 30 minuta utakmice i na odmor otišli s 2 pogotka prednosti.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAOdlično smo otvorili utakmicu, poveli s 3:0 i u nekoliko navrata imali čak i pet pogodaka prednosti. Do odmora NEXE je bio ravnopravan suparnik i vrlo se dobro držao protiv vrlo snažne i super brze ukrajinske ekipe.

U nastavku uspijevamo održavati prednost, no samo prvih pet minuta. Motor pojačava tempo i kažnjava našu slabu igru u napadu i u 35. minuti utakmice opet smo bili na početku (19:19). Nakon toga uslijedilo je razdoblje igre kojega se trener Branko Tamše i pribojavao – crna rupa i raspad u igri kojega nemilosrdno kažnjavaju gosti i prelaze u vodstvo. U 39. minuti ostajemo bez dva igrača koja moraju odraditi dvije minute kazne i Motor odlazi na +3. Gromovi se unatoč lošoj situaciji nisu predavali, ali nedostajalo je i malo sportske sreće. Saša Barišić Jaman, koji je do tada zabio sva četiri sedmerca ovoga puta promašuje, a nedugo za njim sedmerac ne uspijeva realizirati ni Fran Mileta. Tomić pokušava zabiti na prazan gol, no lopta ne ulazi u mrežu. Deset minuta prije kraja bili smo na još uvijek dostižnih minus dva, no Motor radi strašnu seriju 10:3 i završava utakmicu s 28:35.