Neodgovorno ponašanje – Prilikom odlaska u trgovinu treba ići samo jedan član kućanstva
03/04/2020

Nacionalni stožer civilne zaštite, a u skladu s njim i Krizni stožer civilne zaštite Grada Našica, apeliraju građanima da prilikom odlaska u trgovinu ne ide cijela obitelj u nabavku već samo jedan član kućanstva. Također savjetuju da ne idu u kupovinu s djecom jer za to stvarno nema potrebe, a i vrlo je opasno.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA 

Nažalost, danas smo dobili informaciju od pojedinih građana, ali i djelatnika trgovina kako se takvo uputstvo i preporuka ne poštuje. Djelatnici trgovina žale se kako se građani ne drže mjera i preporuka Stožera te dolaze u parovima u trgovine i time stvaraju gužve. Zbog takvih situacija narušavaju se propisane mjere socijalne distance te razmaka među ljudima, a time ugrožavaju i građane koji se drže propisanih mjera.

 

Uzevši u obzir da je svima u interesu sprječavanje daljnjih zaraza na području našeg grada te da se ova pandemija čim prije završi, apeliramo i mi još jednom na sve građane da se drže propisanih mjera i da to shvate krajnje ozbiljno na dobrobit svih. Cilj je da građani shvate kako je ovim mjerama svrha svesti mogućnost širenja zaraze na minimum.

 

Do sada smo zahvaljujući struci i većini odgovornih ljudi imali stvarno malu zarazu u našem gradu, ali ovakvim nonšalantnim ponašanjem lako može doći do pogoršanja. Kriza s virusom korone nije nažalost završena, a ovakvo ponašanje može samo cijelu tu agoniju produžiti.

BUDIMO ODGOVORNI! Ostanite doma, a ako morate u trgovinu neka to čini samo jedan član vaše obitelji.

Pročitajte još