Nemate ideju? Donosimo nekoliko ljetnih aktivnosti u kojima će svi uživati
12/07/2020

Ljeto je vrijeme godišnjih odmora, slobodnog vremena između školskih godina te toplih, sunčanih dana. Takve dane svi želimo iskoristiti na najbolji mogući način, ali zbog hrpe neplaniranih obaveza ponekad jednostavno ne stignemo uživati. Ipak, stručnjaci savjetuju da si dopustimo uživanje barem vikendom ili da slobodan dan iskoristimo aktivno i u društvu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASARoštilj

Svi vole miris pečenog mesa uz brojne priloge i svježe salate. Roštilj se može organizirati u bilo kojoj prigodi, bilo da dolazi rodbina iz udaljenih krajeva, ili jednostavno želite okupiti obitelj i rođake na zajedničko druženje. Tijekom ljeta ova ideja uopće nije loša, ali pripazite da roštiljate na sigurnoj udaljenosti od zapaljivih stvari poput drveta, suhe trave, papira, benzina, ulja i slično.

 

Izlet u prirodi

Toliko je destinacija diljem Lijepe naše gdje možete otići na jednodnevni izlet ili kampiranje sa svojim najbližima. Izbor je doista širok, pa možete odabrati mjesto na livadi, u parku, šumi ili pak uz vodu. To je prilika da se svi skupa opustite i na neko vrijeme maknete od svakodnevne monotonije. U prirodi se čovjek osjeća opuštenije, veselije i zdravije, a poznato je koliko dobrobiti donosi boravak na svježem zraku uz sportske aktivnosti.

 

Kupanje

Klincima je dosadno, a vi više ne znate kako ih oraspoložiti? Odvedite ih na kupanje. To je omiljena ljetna aktivnost koju obožavaju i roditelji i djeca. Uz plivanje i igru u vodi, na kupalištima se uvijek nađe i pokoji sladoled, lepinja ili druga ukusna hrana i piće. Ipak, držite djecu budno na oku kako bi bila sigurna.

 

Sport

Ima li bolje zabave od odbojke na pijesku, dok vam bosa stopala dodiruju vrući pijesak? Ili pak bosonogo trčanje nogometnim igralištem? Ljeti možete birati koji god sport vam se sviđa, jer gotovo svi su izvedivi. Odbojka, nogomet, košarka, plivanje, trčanje, šetanje, joga, vožnja biciklom… Samo pronađite mjesto na kojem se osjećate mirno i opušteno i radite na sebi.

 

Planinarenje

Možda zvuči naporno kada se prisjetite ljetnih sparina i vrućine, ali u planinama je potpuno drugačije. Osim što je svježije, zrak je čišći i ugodniji, a disati je lakše. Iskoristite slobodan dan za istraživanje prirode koju još niste upoznali i staništa zanimljivih biljaka i životinja. Uz to, povedite sa sobom ugodno društvo i uživajte uz šetnju i usputno dijeljenje pustolovina i iskustva.