Nekoliko načina za rješavanje komaraca
12/07/2020

Toplo vrijeme pogoduje mnogim kukcima, pa tako i komarcima. S ljetom stižu novi rojevi koji nam zadaju muke jer ih se ponekad doista teško riješiti. Znamo da sprejevi, tablete i zaštitne kreme ne djeluju uvijek, što nas često još više isfrustrira. No, naše bake i djedovi u davnoj su prošlosti osmislili nekoliko idealnih načina za rješavanje komaraca, a upravo u tome leži tajna mirnog ljeta bez napasti ovih dosadnih insekata.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASATalog kave

Mnogi ritualno piju kavu nakon što se probude, što znači da i vi vjerojatno imate kave kod kuće. Nakon ispijene šalice kave, ne bacajte talog koji je ostao, jer on je idealan za odbijanje komaraca. Sve što trebate učiniti je dobro ga osušiti, a zatim postaviti u posudu otpornu na toplinu i zapaliti. Komarci će bježati glavom bez obzira, a vi ćete moći mirno provoditi predvečerje i večer na terasi.

 

Trik s češnjakom

U litru kipuće vode ubacite pet usitnjenih i zgnječenih glavica češnjaka. Pustite da se kuhaju neko vrijeme, a zatim uzmite pamučne krpe koje vam ne trebaju. To mogu biti i stare majice, donje rublje ili bilo koji odjevni predmet koji više ne koristite. Namočite ih vodom s češnjakom i ostavite vani u blizini terase. Ostatak vode izlijte u bočicu s raspršivačem i pošpricajte sobu koju želite zaštititi od komaraca. Ipak, najbolje bi bilo da ovu metodu koristite vani, jer miris češnjaka je jak i dugo se zadržava u prostoru, što bi vama ili vašim gostima moglo zasmetati.

 

Lavanda

Ova starinska biljka stoljećima se koristi za odbijanje štetočina i dosadnih kukaca. Zbog svog snažnog mirisa lavanda tjera komarce daleko od vašeg dvorišta. Najbolje bi bilo posaditi grm lavande blizu prozora, ili pak ubrati cvjetove i držati ih u kući kako bi sve mirisalo na lavandu, a vama bilo ugodno i povrh svega mirno.