Natjecatelji „CRO Race 2019” prošli kroz Našice
02/10/2019

Jučer su se natjecatelji Međunarodne biciklističke utrke „CRO Race 2019” provozali centrom grada Našica oko 13 sati. Sa startom u Osijeku u 11:50 sati, prošli su kroz Osijek, Košku, Našice, Požegu, Pakrac i Lipik. Promet su, neposredno prije dolaska biciklista u Našice, preusmjeravali policijski službenici PP Našice, na raskrižjima u Martinu, u Našicama, te u Markovcu Našičkom. Biciklistički klub Našice osigurao je siguran prolazak biciklistima uz volontere Crvenog križa Našice, a u sigurnosti prolaska sudjelovali su i policijski službenici. Bicikliste su s radošću dočekali građani navijajući za njih.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASACRO Race je peto izdanje biciklističke utrke kroz Hrvatsku, koja će trajati do 6. listopada. Glavni organizator petog izdanja ove utrke je tvrtka Top Sport Events, na čelu koje je Vladimir Miholjević, proslavljeni hrvatski biciklist.

Pobjednik prve etape utrke Cro Race je slovenski biciklist, Marko Kump, član momčadi Adria Mobil. Drugo mjesto zauzeo je Jevgenije Gidič iz momčadi Astana, Kazahstan. Treće mjesto pripalo je Rumunju, Euardu-Michaeelu Grosu, članu francuskog kluba Delko Marseille. Kumpu je ovo druga etapna pobjeda hrvatskog nacionalnog Toura, gdje je prvu etapu osvojio 2015. godine. Hrvatski predstavnik, Josip Rumac, iz momčadi Androni Giocattoli, zauzeo je deveto mjesto. Osim 24-godišnjeg Josipa Rumca, u utrci su sudjelovala još dva Hrvata, 40-godišnji Radoslav Rogina iz slovenske momčadi Adria Mobil, te 20-godišnji Viktor Potočki iz momčadi Ljubljana Gusto Santic.

Druga etapa započinje danas, od Slunja do Zadra, a biciklisti će proći kroz NP Plitvička jezera i PP Papuk.