Natjecanje posvećeno borbi protiv nasilja
21/02/2020

U Osnovnoj školi kralja Tomislava Našice održano je školsko natjecanje plesnih parova, ples srdaca i izbor najljepšeg odjevenog para povodom Valentinova. Organizatori natjecanja bili su učenici 8.d razreda i učiteljica Đurđica Mašić, a pod inicijativom Dorote Horvat natjecanje plesnih parova održano je u spomen na Luku Ritza, koji je simbol borbe protiv vršnjačkog nasilja, i svim mladim ljudima koji su smrtno stradali u maloljetničkom nasilju.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASADorotea je dobitnica posebnog priznanja Godišnje nagrade „Luka Ritz” za promicanje tolerancije i škole bez nasilja za školsku godinu 2018./2019., a OŠ kralja Tomislava Našice dobila je 10 000,00 kuna za razvoj programa nenasilja i rješavanje sukoba pod nazivom „Prevencija nasilja u školama”. I zbog toga tijekom ove godine Dorotea u školi provodi projekt ”Sportom protiv nasilja“, sportska natjecanja, radionice, likovne natječaje o toleranciji.

Na natjecanju je sudjelovalo 82 plesača i to učenici od 5. do 8. razreda. Suci natjecanja bili su: školska knjižničarka Ivana Ostrički, defektologinja Iva Ramljak i psihologinja Ana Kuric. Događaj je bio i humanitarnog karaktera, jer su učenici 8.d razreda prodavali srca za ples te prikupljali dobrovoljne priloge. Najbolji su ove godine u kategoriji plesa srdaca bili, i tako osvojili torte, učenici 8.c razreda Lara Kranjic i Toni Vuković te učenici 1.b razreda Teodor Galetić i Tena Barači.

Najbolje odjevenim parom od 5. do 8. razreda proglašeni su Dina Hovanjec i Marko Pritišanac iz 8.c razreda, dok su od 1. do 4. razreda najljepši bili Dunja Babić i Gabrijel Formbaher iz 3.c razreda. U svakoj kategoriji razreda proglašena su četiri najuspješnija plesna para, kojima je knjižničarka Ivana Ostrički uručila medalje, diplome i slatke nagrade.

Popis nagrađenih slijedi u nastavku:

8. razred

1. Ana Kranic – Stjepan Marjančević, 8.D

2. Anja Stojaković – David Hvizdak, 8.D

3. Hana Knežević – Roko Šikić, 8.D

4. Ema Jović – Mateo Sajda, 8.D

 

7. razred

1. Anđela Kruljac – Petar Keglević, 7.C

2. Grgur Kristek – Lorena Ciboci, 7.C

3. Rea Minarek – Goran Krupa, 7.C

4. Lucija Katavić – Renato Batinić, 7.D

 

6. razred

1. Mirna Butković – Domagoj Sabljak, 6.D

2. Lana Koš – Leo Graovac, 6.D

3. Eva Puhanić – Tin Mikuličić, 6.D

4. Ivona Lamot – Bojan Saveljić, 6.C

 

5. razred

1. Helena Sajda – Borna Belošević, 5.C

2. Marta Ferčec – Niko Lamot, 5.C

3. Tatiana Isobel Usković – Luka Barači, 5.C

4. Ana Šarić, 5.B – Matko Butković, 5.C

Učiteljica Đurđica Mašić zahvaljuje se svim sponzorima, bez kojih ovaj događaj ne bi bilo moguće ostvariti, a koji su nagradili trud i plesni uspjeh učenika: gospodinu Nikoli Antoloviću predsjedniku Športske zajednice Grada Našica za medalje, Silviji Nekić vlasnici ”Cukerija” za torte i Ministarstvu obrazovanja i znanosti za čokolade. Zahvale od organizatora upućene su i sucima natjecanja, učiteljicama razredne nastave, domaru Goranu Đomešiću, domaru Brkaniću, Zoranu Mašiću koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji natjecanja.