Našičkim tamburašima šest nagrada
06/06/2019

Našičkim tamburašima šest nagrada

Učenici i profesori Osnovne glazbene škole “Kontesa Dora” iz Našica, nakon devet mjeseci uzastopnoga i vrijednoga rada, mogu s velikim ponosom i zadovoljstvom privesti kraju i ovu školsku godinu i zbrojiti nagrade koje su osvojene na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima. Predstavili su rad svoje škole i na smotrama, susretima i danima škola u raznim gradovima i županijama. Učenici Odjela tambure i tamburaškoga orkestara priveli su kraju plan i program natjecanja u školskoj godini, ali ne i plan koncerata. Tako ih još čeka nastup za Dan grada Našica te gostovanje u Beču i Šopronu u lipnju.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAU fokusu im je bilo posljednjih nekoliko tjedana (a ovih dana veliko slavlje) domaćinstvo druge večeri 42. Međunarodnoga festivala umjetničke tamburaške glazbe (MFUTG) u organizaciji Hrvatskoga tamburaškoga saveza u Osijeku. Nakon prebrojenih glasova stručnoga žirija, našički su tamburaši i voditelji po tko zna koji put oduševili, i to dobivši ukupno šest nagrada. Tamburaški orkestar OGŠ “Kontesa Dora” i Tamburaško društvo “Dora Pejačević” Našice nastupili su na festivalu u A1 kategoriji – mlađi tamburaški orkestar pod dirigentskom palicom profesora Deana Koprija te osvojili zlatnu plaketu Tambura Paje Kolarića.

Kao orkestar s najviše osvojenih bodova dobili su nagradu – bisernicu specijal Glazbarske radnje Žmegač iz Varaždina koja je uručena dirigentu Deanu te još dvije zlatne plakete: Tambura Paje Kolarića – s najvećom pohvalom za najviše osvojenih bodova te zlatnu plaketu Tambura Paje Kolarića – s velikom pohvalom orkestru s najviše osvojenih bodova u kategoriji tamburaških orkestara 42. MFUTG-a. Također, nagrada za jednoga od triju najuspješnijih autora praizvedbi 42. izdanja festivala dodijeljena je skladatelju Danielu Kopriju, pročelniku i učitelju odjela tambure u glazbenoj školi za skladbu – praizvedbu “Dijete sa zvijezda”.

Najistančanija je možda nagrada za najbolje interpretiranu instrumentalnu skladbu Tamburaškom orkestru OGŠ “Kontesa Dora” i Tamburaškom društvu “Dora Pejačević” Našice zbog čega su dobili plaketu Zlatna izvedba 42. MFUTG-a za izvedbu skladbe Dijete sa zvijezda.

Pročitajte još