Našičkim gimnazijalcima održana online nastava o sigurnosti u prometu – #ostanimoodgovorni
28/05/2020

Zbog proglašenja pandemije koronavirusom, skoro sve europske države otkazale su nastavu, a od 16. ožujka 2020. nastava je obustavljena u svim osnovnim i srednjim školama i fakultetima u Republici Hrvatskoj. Od tada nastava se u odgojno – obrazovnim ustanovama održava na daljinu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAOdjel prevencije Policijske uprave osječko – baranjske prilagodio je svoje aktivnosti ovoj situaciji. Policijski službenik Odjela prevencije Policijske uprave osječko – baranjske u sklopu preventivnog projekta „Sigurnost u cestovnom prometu“ održao je online predavanje učenicima 1.a i 2.b opće gimnazije Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice. Cilj je ovog projekta smanjenje stradalih u prometu.

 

Tema online predavanja bila je sigurno kretanje pješaka u prometu, poštivanje prometnih propisa i pravila. Izneseni su statistički podatci o prometnim nesrećama na području Policijske uprave osječko – baranjske s posebnim naglaskom na prometne nesreće u kojima su stradali pješaci. Cilj ovog predavanja bilo je podići razinu svijesti kod srednjoškolaca o sigurnom i odgovornom ponašanju u prometu. Online predavanje organizirano je uz moderiranje profesorice Mirele Rukavine Sabo putem aplikacije ZOOM. Online predavanju prisustvovalo je 60-ak učenika koji su pratili predavanje, postavljali pitanja i davali svoje komentare o nekim svojim iskustvima u prometu.

 

Svjesni činjenice da je prometni odgoj, poznavanje prometnih pravila i propisa te podizanje prometne kulture općenito jedan od prioriteta u edukaciji učenika, Policijska uprava osječko – baranjska nastavit će s online predavanjima svim zainteresiranim odgojno – obrazovnim ustanovama s područja Županije osječko – baranjske.

Pročitajte još