Našički srednjoškolci usmjereni prema budućnosti i tehnologijama
08/07/2019

Preplatite se
TV Našice

Kako se rezultati ovogodišnje mature nestrpljivo čekaju, a odluka o upisu na fakultet i izboru životnog zanimanja sve bliže, valja za istaknuti kako našička srednja škola godinama bilježi odlične rezultate što se tiče nastavka obrazovanja. Tako je obrazovanje nakon srednje škole na nekom od sveučilišta, veleučilišta i visokih škola u akademskoj godini 2018./2019. nastavilo čak 83% učenika koji su položili državnu maturu školske godine 2017./2018.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAKako je to i za očekivati, zbog blizine grada Osijeka, ali i nižih troškova studiranja, najčešći odabir bili su fakulteti Sveučilišta u Osijeku koje je upisalo 58.3% učenika. Slijede Sveučilište i Veleučilište u Zagrebu koje je odabralo 28.3% učenika, dok je malen, ali ipak značajan postotak, 13.3, učenika odabrao sveučilišta u Puli, Rijeci, Zadru, Varaždinu te veleučilišta u Vukovaru, Bjelovaru, Karlovcu, Slavonskom Brodu i Visokoj školi u Virovitici. Prema detaljnim informacijama, dobivenim iz Srednje škole Isidora Kršnjavog, našički srednjoškolci najviše se usmjeravaju prema budućnosti i tehnologijama, upisom Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (12 učenika), Fakulteta strojarstva i brodogradnje (5 učenika) te Fakulteta elektrotehnike i računarstva (4 učenika). Popularni su također i Pravni i Ekonomski fakultet kojeg je prošle godine upisalo 19 učenika.

Predodžba bi bila, da će više učenika s ovih područja upisivati Fakultet agrobiotehničkih znanosti no za njega se odlučilo 6 učenika, dok je sličan ili manji broj učenika krenuo na, može se reći novo otvorene studije Građevinski i arhitektonski fakultet te Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo. Po jedan učenik iz prošle godine upisao je Vojno inženjerstvo, Farmaceutsko – biokemijski fakultet, Građevinski fakultet, Kineziološki fakultet, Rudarsko – geološko – naftni fakultet, Šumarski fakultet, Zagrebačku škola ekonomije i managementa, Medicinski fakultet, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci te Odjel za kroatistiku Sveučilišta u Zadru. Neosporno je da učenici našičke škole imaju odlične temelje za daljnje školovanje, kojem su do sada svjedočile mnogobrojne nagrade i projekti, no svakako značajna je i nedavno dodijeljena nagrada za nekadašnje učenike ove škole.

Tako je povodom obilježavanja 41. obljetnice Fakulteta elektrotehnike, računalstva i informacijskih tehnologija Osijek dodijeljeno priznanje Srednjoj školi Isidora Kršnjavog za najuspješnije studente prema prosječnom broju ostvarenih ECTS bodova po godini studiranja na preddiplomskom sveučilišnom studiju Računarstvo. „To je priznanje nastalo na temu praćenja uspješnosti studenta. Ovo je stvarno velika i važna stvar, da su naši studenti ostvarili tako dobru uspješnost. Veliki doprinos strukturi kvalitete koji želimo dostići. Učenicima uvijek ponavljamo da se trud uvijek isplati.” – rekao je ravnatelj Željko Filjak. A što će ovogodišnji maturanti odlučiti i koliko su se pripremali za najvažniji ispit, ali i odluku u životu, saznat ćemo uskoro.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji