I našički muzealci osvajaju medalje
07/10/2019

I našički muzealci osvajaju medalje

U organizaciji Gradskog muzeja Vukovar i Zavičajnog muzeja Stjepan Gruber Županja održana je VI. Muzejska olimpijada Muzejske udruge Istočne Hrvatske. Na ovogodišnjoj olimpijadi muzealci su se natjecali pod geslom “Važno je sudjelovati!”, a igre su se odvile na pomoćnim terenima stadiona Prve nogometne lopte NK Graničar u Županji te na travnatim površinama u blizini restorana “Sava”.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAViše od stotinu muzealaca se natjecalo u sedam sportskih disciplina: malom nogometu, badmintonu, te tradicijskim igrama poput potezanja konopa, nošenja jaja u žlici, bacanju potkove i igri popularnog naziva “bacanje kamena s ramena” – bacanje medicinske kugle u dalj. Uz originalne dresove, veselo i snažno branile su se boje Muzeja vučedolske kulture, Muzeja Slavonije Osijek, Muzeja grada Iloka, Gradskog muzeja Vukovar, Muzeja likovnih umjetnosti Osijek, Gradskog muzeja Vinkovci, Muzeja Brodskog Posavlja, Arheološkog muzeja Osijek, Muzeja Đakovštine, Zavičajnog muzeja Stjepan Gruber Županja te našeg Zavičajnog muzeja Našice.

Našički muzealci osvojili su čak tri medalje i to u igrama bacanje medicinke (žene), potezanje konopa te štafetna igra – nošenje jaja. Tako je Melita Husnjak bila druga u bacanju medicinke, dok je kompletan tim Zavičajnog muzeja Našice bio treći u potezanju užeta i isto tako brončani u igrama nošenja jaja.

Pročitajte još