Našice grad šaha, sporta koji okuplja sve generacije
07/01/2020

Preplatite se
TV Našice

Početak godine u gradu je obilježen šahovskim turnirima i značajnim uspjesima domaćih šahista. Tako je u hotelu “Park” Panolija u Našicama u subotu započelo 21. Otvoreno kadetsko prvenstvo Osječko – baranjske županije u šahu, tradicionalni turnir koji se svake godine održava upravo u Našicama.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAPrvenstvo je organizirao Šahovski savez Osječko – baranjske županije i Šahovski klub „Slavonac” Našice. Natjecanje je bilo podijeljeno u dva turnira kadeti i kadetkinje do 11 godina te kadeti i kadetkinje do 15 godina, a okupilo je više od 50 šahista. Igralo se u 9 kola švicarskim sustavom s tempom igre 30 minuta + 30 sekundi po potezu. Najbolji u mlađoj kategoriji bili su Borna Solin iz ŠK Đakovo, Renato Bilić iz ŠK Požega i Dominik Brleković iz ŠK FERIT – Osijek, dok su u kategoriji do 15 godina slavili Petra Vidović iz ŠK Radnik Velimirovac, Filip Ivančević iz ŠK Đuro Đaković Slavonski Brod te Matej Filić, BŠK Mladost Bizovac. Medalje i priznanja podijelili su Renato Vince, predsjednik Šahovskog saveza Osječko – baranjske županije i Josip Miletić, gradonačelnik Grada Našica.

„Izrazito smo ponosni što je u našem gradu šah već godinama na iznimno visokom nivo, čemu svjedoče natjecanja ŠK Slavonac Našice u Drugoj hrvatskoj ligi i ŠK Radnik Velimirovac u Trećoj.” – rekao je na dodjeli gradonačelnik Josip Miletić. Uz mnogobrojne goste, na turniru su svoje vještine pokazali i mladi šahisti domaćih klubova ŠK „Slavonac” Našice i ŠK „Radnik” Velimirovac, njih desetak iz oba kluba. Kod Našičana istaknuli su se Marko Trninić, Patrik Tot, Ivan Miletić i Lovro Riger, dok su kod Velimirovčana najbolji bili Matej Tomac, Ema Tomaić i Petra Vidović pobjednica turnira te najbolja kadetkinja u Osječko – baranjskoj županiji. Upravo ovaj važan uspjeh, kao i mnogi drugi, rezultirali su ulaskom šahistica Radnika u I. Hrvatsku šahovsku ligu za žene za 2020. godinu.

U istom tonu odigran je 41. Memorijalni šahovski turnir „Teodor Švabe“, organiziran u spomen na osnivača kluba, igrača, dugogodišnjeg tajnika, voditelja ekipe i šahovske škole ŠK Radnika Našice. Na turniru je nastupilo 17 igrača iz Našica, Osijeka, Zagreba, Vukovara, Valpova, Belišća, Slatine i Orahovice, a igralo se švicarskim sustavom u 11 kola s tempom igre 3 minuta + 2 sekunde po odigranom potezu. Najboljom se, igrom i naučenim vještinama stečenim kroz godine iskustva, pokazao Robert Aleksić iz ŠK „Slavonac” Našice, zatim Mario Zovko iz ŠK „Vukovar ’91.“ Vukovar, dok je treći bio majstorski kandidat Matej Jusup iz ŠK Slatina.

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji