Našičani se bore za plasman na državno natjecanje
06/11/2019

Našičani se bore za plasman na državno natjecanje

Ovog vikenda na regionalnom 57. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe – komorni sastavi natjecat će se i tri sastava Osnovne glazbene škole Kontesa Dora. Organizatori ovog natjecanja, koje će se održati u Opatiji, u dvorani Hotela Palace Bellevue, su Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga, Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvsvo znanosti i obrazovanja. U Programskoj knjižici organizatora je navedeno kako se na ovo natjecanje prijavilo 40 glazbenih osnovnih i srednjih škola i Muzičkih akademija iz Hrvatske, odnosno 111 raznorodnih sastava s ukupno 326 sudionika u pratnji 99 mentora.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANašička škola pripremila je tri sastava u disciplinama trio i komorni sastavi (dva sastava) od 6 do 9 članova, a svi se natječu u prvoj kategoriji osnovnih glazbenih škola. Natjecateljski program ima svoja pravila u izboru skladbi kao i samo trajanje programa po kategorijama, ističe se i ocjenjivački sud sastavljen od pet vrsnih hrvatskih glazbenika.

Našički Trio natječe se danas, 6. studenoga 2019. u 19 sati, a čine ga Lana Prišć – bisernica, Lea Resler – bisernica, Hana Knežević – glasovir uz mentoricu Sanju Vazdar. Posebnost ovog natjecanja je i dvoboj sina i oca Kopri, obojice nastavnika Osnovne glazbene škole Kontesa Dora. Tako Tamburaški komorni sastav od 9 članova vodi Dean Kopri, a čine ga Iva Bukvić – bisernica, Toni Tomljanović – bisernica, Lana Prišć – bisernica, Božena Černava – brač, Anamarija Markovčić – brač, Marija Potolovec – brač, Ivan Vrekalović – čelo, Matija Mitrić – bugarija i Noa Koljđeraj -berde. Dok drugi sastav, pod ravnanjem Daniela Koprija, čine Luka Nađ – bisernica, Lea Resler – bisernica, Tara Rilko – bisernica, Karlo Makaj – bugarija, Lucia Komjetan – brač, Elena Hlobik – brač, Marta Blagojević – brač, Toma Blagojević – čelo i Luka Baričević – berde. Oba sastava natječu se u petak, 8. studenoga 2019. u 15 sati. Rezultate bodovanja natjecatelji očekuju odmah po završetku svojih kategorija, a one najbolje njihovi nastupi vode na državno natjecanje koje će se održati u Zagreb.

Sretno učenicima i mentorima!

Foto: arhiva

Pročitajte još