Naporna nedjelja iza mladih Gromova – Odigrane 3 utakmice 1. HRL U17, 8. krug
25/01/2021

Jučer je u Valpovu nastavljena 1. HRL U17 s 8. krugom natjecanja. Momčad Ivana Tomičića odigrala je tri vrlo teške utakmice, te zabilježila dvije pobjede i jedan poraz  protiv domaćina RK Valpovke. Prvi dvoboj bio je protiv Borova, a utakmica je završila rezultatom 23:29 za Našičane. Nakon toga uslijedio je onaj protiv Spačve kojeg RK Nexe dobiva visokom gol razlikom – završni rezultat bio je 33:20. Zadnja utakmica igrala se protiv domaće Valpovke i, prema riječima Tomičića, oni su ipak nešto bolja ekipa, te bodovi ostaju u Valpovu – rezultat je 30:19.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA“Iza nas je jedna zahtjevna i fizički iscrpljujuća nedjelja u kojoj smo odigrali 3 jako teške utakmice. Prva utakmica bila je protiv izrazito moćne ekipe Borova. Moji igrači odigrali su pametno i strpljivo u napadu i s velikim srcem u obrani, pa smo do poluvremena stvorili dovoljnu prednost koju smo održavali do kraja utakmice.

 

U drugoj utakmici dočekala nas je, također, fizički jaka ekipa Spačve koja je na trenutke igrala poprilično prljavo, ali i na to smo imali odgovor. Početkom drugog poluvremena odvojili smo se na veću razliku koju smo do kraja utakmice postepeno podizali i na kraju uvjerljivo pobijedili.

 

Treći dvoboj odigrali smo s domaćinom Valpovkom. Promašili smo previše zicera, ali treba biti realan i reći da je Valpovo trenutno bolja ekipa od nas, puno više treniraju, ali uvjeren sam da ćemo s vremenom zaprijetiti i njima. Čestitke Valpovu na pobjedi!

 

Na kraju želim naglasiti ono što ponavljam dečkima svakodnevno kada putujemo po raznim dvoranama, a u svoju dvoranu ne smijemo ući – ponosan sam što sam trener ovoj grupi mladića koji putuju po cijeloj Slavoniji, treniraju, igraju i pobjeđuju. Ova generacija skoro godinu dana nije odigrala utakmicu u svojoj dvorani, ali se snalazimo i, ponavljam, treniramo na razne načine, igramo i pobjeđujemo. “Tanki” smo, nedostaje nas, ali treniramo, igramo i pobjeđujemo. Moja ekipa više nije mala, razumije situaciju u kojoj se nalazi, vidi da svi klubovi iz lige treniraju u svojim dvoranama, ali izvlače zadnji atom snage iz svog tijela i uživaju u svakom trenutku provedenom na parketu i nadamo se da će nas netko shvatiti i da će se to vrlo brzo promijeniti.” – izjavio je nakon utakmica trener Tomičić.

 

Foto: Youtube screenshot