Nakon baranjskih podruma oduševljeni ljubitelji vina kreću prema Feričancima
16/06/2020

Dani otvorenih podruma Osječko – baranjske županije započeli su trodnevnim programom u Baranjskom vinogorju. Osunčane vinske ceste i prekrasni pejzaži očaravali su brojne prolaznike koji su uživali u izvrsnim vinima baranjskih vinara i bogatom programu manifestacije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAVinski hedonizam nastavlja se već 20. lipnja u Feričanačkom vinogorju, specifičnom vingradarskom kraju gdje je većina značajnije proizvodnje vezana uz vinariju Feravino. Ona svoje korijene vuče s početka 19. stoljeća kada je izgrađen stari podrum koji je i danas u funkciji i ubraja se u najveće turističke atrakcije tog kraja. Vinarija Feravino otvoriti će u subotu, 20. lipnja, vrata starog podruma u kojem posjetitelje očekuje doživljaj vinskog hedonizma u vrhunskim pjenušcima, crvenim i bijelim vinima, i kraljici feričanačkih vinarija i vinogorja – frankovki, sorti grožđa koja je na pitomim obroncima Krndije pronašla svoj dom. Za one željne vinskog znanja Feravino priprema i Malu školu vina pod temama „Upoznajmo Frankovku“ i „Osnove organoleptičke degustacije“. Osim u vinima, posjetitelji Dana otvorenih podruma moći će uživati i u šetnji kroz šume i vinograde, kroz koje će ih provesti Hrvatsko planinarsko društvo Sokol Feričanci.

PROGRAM: VINOGORJE FERIČANCI/ 20.06.

SUBOTA, 20.06.

10.00 h – 19.00 h

Dani otvorenih podruma

Vinarija Feravino (Feričeva 16, Feričanci)

10.00 h

Vođena šetnja kroz šume i vinograde / HPD Sokol Feričanci

Prijave na mail: ferplus7@gmail.com

Polazak od starog podruma vinarije Feravino (Feričeva 16, Feričanci)

11.00 h / 16.30 h

Mala škola vina – vinogorje Feričanci

Vinarija Feravino (Feričeva 16, Feričanci)

11.00 h – „Upoznajmo Frankovku“ – kušanje i priča naših Frankovki iz svih linija

16.30 h – „Osnove organoleptičke degustacije“ – sommelierska tema, razrada pravilne degustacije

Broj osoba za sudjelovanje je ograničen uz obveznu prijavu na e-mail: jenette.simic@osilovac.hr

Već idući vikend, 27. i 28. lipnja, rezerviran je za vinogorje Erdut i obilježavanje Međunarodnog dana Dunava, dok 3. i 4. srpnja kušamo što nudi vinogorje Đakovo, u vrijeme obilježavanja Đakovačkih vezova. Vinski mjesec završava 11. srpnja s Večeri vina i umjetnosti u Osijeku, jednom od popularnijih događaja u Osijeku.

  • Baranja: 12. – 14.06.
  • Feričanci: 20. 06.
  • Erdut: 27. – 28.06.
  • Đakovo: 03. – 04.07.
  • Osijek, Večer vina i umjetnosti: 11.07.

Za više informacija posjetite Facebook događaj – Dani otvorenih podruma – Baranja / Feričanci / Erdut / Đakovo i Facebook stranicu Turističke zajednice Osječko – baranjske županije – Visit Slavonija Baranja