Započeli radovi na jednom od najvećih projekata Općine Podgorač
10/12/2019

Čak ni današnja kiša nije omela početak radova na jednom od najvećih projekata u Općini Podgorač, koji kako je i načelnik Đanić istaknuo, neće bitno utjecati na gospodarski razvitak Općine, ali će na viši nivo dići društveni i kulturni život mještana. Rekonstrukcija vatrogasnog centra u naselju Podgorač vrijednosti oko 5 milijuna kuna, još jedna je u nizu investicija, u sklopu koje će se urediti mjesni dom, spremište, ali će se i dograditi nekoliko vatrogasnih garaža. Sve to doprinijet će i cjelokupnom uređenju samog središta mjesta Podgorač, ujedno i Općine Podgorač.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA„Rekonstrukcija vatrogasnog centra u naselju Podgorač prikazuje uporan rad mene kao načelnika, mojih suradnika, vijećnika, konzultantske tvrtke i povlačenje europskih sredstava. Ovaj projekt vrijednosti je oko 5 milijuna kuna koje smo povukli i Europske unije, dakle to su bespovratna sredstva u stopostotnom iznosu, koji sigurno, za razvoj naše općine u ekonomskom smislu neće imati učinak, ali u svim drugim stavkama, poput kulturnog, sportskog, rekreativnog rada udruga, zasigurno će služiti svrsi.” – rekao je načelnik Goran Đanić koji smatra da je ovaj projekt jednako značajan i za Osječko – baranjsku županiju. Na samom otvorenju radova najavljeni su i oni koji slijede, poput rekonstrukcije nogostupa od oko 7,5 milijuna kuna, zatim rekonstrukcije mjesnog groblja od 7,5 milijuna kuna, izgradnje sportskog centra vrijednosti oko 8 milijuna kuna, izgradnje ceste u zoni od gotovo 7 milijuna kuna te velik broj nerazvrstanih cesta. Također, iz Općine su poručili da nestrpljivo očekuju i prihvaćanje te ponovnu realizaciju projekta „Zaželi”.

„Trenutno se radi na rekonstrukciji kanalizacije u naselju Stipanovci, a 2020. očekujemo početak izgradnje kanalizacije i u mjestu Razbojište. Napominjem da smo u proteklom periodu položili preko 80 km cjevovoda kojim smo riješili najvažnije pitanje, a to je vodoopskrba Općine Podgorač. Do sada smo plinificirali tri mjesta, a nadamo se da će iduće godine započeti i plinifikacija Razbojišta.” – dodao je načelnik te najavio da bi DVD kompleks trebao biti dovršen do kraja devetog mjeseca 2020. godine. Ipak na to uvelike utječu vremenski uvjeti, pa će se o točnom završetku radova više znati u proljeće. Izvođač radova je Tehno – elektro d.o.o. iz Đakova, respektabilna tvrtka koja iza sebe ima poslovne rezultate, pa se načelnik nada da će radovi ovdje biti uspješno i kvalitetno izvedeni.

Podsjetimo, prije nekoliko dana usvojen je i proračun Općine za 2020. godinu težak više od 25 milijuna kuna u koji nisu uračunati pripremljeni projekti ukupne vrijednosti oko 50 milijuna kuna.