Najvažnija međusobna suradnja
22/01/2020

Tradicionalno, na početku nove godine gradonačelnik Josip Miletić u svom je uredu održao prijam za predstavnike vjerskih zajednica iz Našica i okolice. Zajedno su se osvrnuli na rad u protekloj, 2019. godini te predstavili prijedloge za moguću suradnju u tekućoj godini. Tako se u 2019. najviše ulagalo u našičku crkvu te u markovačku, dok će 2020. godine cilj biti pomoći župi u Velimirovcu koja proslavlja obljetnicu ustupanja župe.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANa sastanku su sudjelovali: iz župe sv. Antuna Padovanskog fra Zoran Bibić, fra Marijan Vidović, fra Franjo Tomašević, fra Stjepan Hrkač i fra Mario Moher, đakon fra Ivica Janjić, vojni kapelan don Antonio Mikulić, iz župe Gospe Fatimske župnik Patrik Alatić, iz župe sv. Marka Evanđelista iz Markovca Našičkog župnik Nikola Legec te predstavnici Evanđeoske pentakostne crkve u Našicama pastor Zdravko Kleščik i njegova kćer Marta.

Svi se zahvalili Gradu na potpori, posebice na uređenju župne crkve u Našicama te na obnovi kapelice u Markovcu Našičkom.

Gradonačelnik Josip Miletić zahvalio je svim okupljenima na dolasku te im poželio uspješnu godinu pohvalivši njihov predani rad u službi vjernika i grada.

„Danas je uistinu bilo lijepo na sastanku, u Gradskoj upravi, sa našim franjevcima ali i predstavnicima svih vjerskih zajednica u Našicama. Posebno mi je drago osvrnuti se na suradnju u prethodnom razdoblju, koja je bila izvrsna, pa moram napomenuti da smo kao Grad dosta toga i financijski pomogli u župi Markovac, a ove ćemo godine sredstva usmjeriti prema Velimirovcu. Tradicionalno pomažemo u Našicama sa obnovom samostana te obnovom kapelice Uzašašća Gospodinova. Ono što je važno da naše vjerske zajednice brinu o našem duhovnom životu te da nas preporučuju u svojim molitvama.” – rekao je gradonačelnik Josip Miletić zahvalivši im se na odazivu.

Posebnu zahvalu Gradu, u ime svih okupljenih, ali i za velike projekte koje je Župa sv. Antuna Padovanskog dobila i provela u 2019. godini gradonačelniku je uputio fra Zoran Bibić.

„Ovaj susret tradicionalno se održava u jednoj atmosferi prijateljstva, međusobne zahvalnosti i suradnje. Doista je lijepo sjesti zajedno i osvrnuti se na godinu koja je iza nas i vidjeti postignute uspjehe. Ja kao župnik i gvardijan mogu izraziti zadovoljstvo, jer mislim da smo ostvarili naše poslanje u onoj mjeri u kojoj smo mogli, tako u duhovnom smislu pratimo naše vjernike kojima nije lagano. Ono što nas ipak raduje, što u ovim teškim vremenima vodimo brigu o našim materijalnim dobrima, pa gradonačelniku i svim njegovim suradnicima zahvaljujem na kontinuiranoj potpori kroz sve godine obnove naše župne crkve i samostana.” – rekao je fra Zoran Bibić te dodao da ih raduje svaka suradnja i zajednički uspjeh.

Okupljenima se obratio i pastor Zdravko Kleščik napomenuvši da podržava gradonačelnika u svemu što čini za grad i građane, te svim okupljenima poželio sve najbolje u ovoj godini.