U Našicama, kao i u Hrvatskoj, najčešće prezime je Knežević
18/08/2019

Preplatite se
TV Našice

Poznato je da su neka prezimena češća, a neka puno rjeđa i teža za izgovoriti. Mislite li da je najčešće hrvatsko prezime Horvat, varate se, jer ono se nalazi na drugom mjestu liste najčešćih prezimena. Na prvom mjestu u Hrvatskoj je prezime Knežević koja nosi 8 819 ljudi, slijedi ga prezime Horvat, a na trećem mjestu je prezime Kovačević.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAPrema podatcima Državnog zavoda za statistiku, temeljenim na popisu iz 2011. godine, među najčešćih 10 prezimena u Hrvatskoj su Knežević koje nosi 8,819, zatim Horvat koje nosi 8,503 ljudi. Slijedi ih i velik broj državljana koje nose prezimena poput Kovačević, Pavlović, Blažević, Božić, Lovrić, Babić, Marković i Bošnjak. Zbog ove zanimljive teme, odlučili smo istražiti koja su to najčešća prezimena na području Grada Našica i okolice. Prema službenim podatcima Ureda državne uprave u Osječko – baranjskoj županiji podatci iz 2011. godine za područje Našica ne razlikuju se značajno od državnih, posebno što se tiče prvog mjesta.

Tako je najčešće prezime u gradu također Knežević. Njega slijede Baričević, Kovačević, Puhanić, Amić, Horvat, Vulić, Jurić, Kraljik i Mandić. Prezime Knežević nalazi se i među 10 najčešćih u Općini Đurđenovac, i to na 6. mjestu. Ipak tamo je najčešće Abičić, a slijede Amidžić, Pritišanac, Pavlić, Lijić, Filipović, Pavlović, Bošnjak i Glasovac. Područje Općine Feričanci, prema ovim podatcima, najviše naseljavaju osobe koje nose prezimena Stošić, Jukić, Vidaković, Benović, Kljajić, Lovaković, Zvekan, Benić, Brkić i Kapraljević. Jedno od top tri hrvatska prezimena Kovačević, najčešće je i u Općini Koška, gdje ga nosi najveći broj mještana. Slijede prezimena Semialjac, Duvnjak, Tomac, Bošnjak, Vrbanić, Pavlović, Oreški, Bencak i Suk. Podgorač pak naseljavaju ljudi koji najčešće nose prezimena Kovač, Varga, Amić, Udurović, Vidačić, Gubić, Ivančić, Horvat, Kovačević i Marošević.

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji