Tri profesorice iz Našica su među 510 najboljih odgojno – obrazovnih djelatnika u RH
07/10/2019

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu po prvi put Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo je na Dan učitelja najbolje odgojno – obrazovne djelatnike. Nagrade najboljima dodijelila je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. Na svečanosti je dodijeljeno 510 nagrada najuspješnijim odgojno – obrazovnim djelatnicima u školskoj godini 2018./2019. Nagrada je 10 000,00 kn bruto.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAMeđu nagrađenima su i tri profesorice iz Našica – prof. hrvatskog jezika Vesna Kovačević Tomić iz OŠ Kralja Tomislava, Leopoldina Vitković, prof. biologije i kemije iz OŠ Dore Pejačević te profesorica Romana Borš – Mačak iz SŠ Isidora Kršnjavog.

U svibnju ove godine na snagu je stupio Pravilnik o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima. Kriteriji vrednovanja propisani su Pravilnikom. Bodovalo se mentorstvo učenicima na državnim natjecanjima, predavanja i radionice na županijskoj, državnoj i međunarodnoj razini, rad u stručnim vijećima i udrugama, izrada ili objavu stručnih članaka, nastavnih materijala i obrazovnih sadržaja, vođenje projekata na državnoj ili međunarodnoj razini, unaprjeđenje rada škole, ali i obrazovnog sustava u cjelini.

Na poziv su se mogli javiti odgojno obrazovni djelatnici koji su u prošloj školskoj godini ostvarili najmanje 15 bodova iz barem tri kategorije i  dokazali izvrsnost tako da su ispunili najmanje jedan od sljedećih kriterija:

  • izrada inovativnih metoda poučavanja, vrednovanja ili odgojno – obrazovnog rada u školi;
  • javno objavljen znanstveni ili stručni članak ili besplatni, otvoreni digitalni obrazovni sadržaj kojim se potiče primjena novih nastavnih metoda rada;
  • ostvaren uspjeh u radu na unapređenju rada škole i odgojno – obrazovnog sustava.

Popis svih dobitnika, obrazovnih institucija iz koji dolaze te kriterije po kojima su nagrađeni možete vidjeti na sljedećoj poveznici.

Leopoldina Vitković, prof. biologije i kemije

Pročitajte još