Najava obilježavanja Međunarodnog dana bijelog štapa
12/10/2018

Preplatite se
TV Našice

Udruga slijepih Našice danas je organizirala konferenciju za novinare. Teme su bile obilježavanje Međunarodnog dana bijelog štapa te trenutne aktivnosti u udruzi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAPredsjednik udruge Rolando Butković kao najvažniju aktivnost izdvojio je projekt “Videći prijatelj” koji se financira iz Europskog fonda. Udruga je predala dokumentaciju, a je li projekt prošao znat će se do kraja godine.

Projekt “Videći prijatelj” vrijedan je 500.000 kuna, trajao bi 30 mjeseci i omogućio zapošljavanje 2 osobe. Jedna osoba bila bi zadužena za prijevoz članova, a druga za logistiku. Od 44 člana Udruge slijepih Našice, 15 osoba zadovoljava uvjete za potrebnu pomoć u sklopu ovog projekta. Budućnost rada udruge je u novim kadrovima – istaknuo je predsjednik Rolando Butković i pozvao na suradnju sve zainteresirane sugrađane, a udruge osoba s invaliditetom na još intenzivniju suradnju.

Najavio je događanja kojim će udruga u ponedjeljak obilježiti Međunarodni dan bijelog štapa pa će tako u podne u središtu grada biti postavljen humanitarno-informativni štand s pomagalima slijepih osoba, informacijama o mogućnostima zapošljavanja i projektu “Videći prijatelj”. Između 15 i 16 sati bit će prezentiran rad sa psima vodičima u izvedbi Udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet “Silver” iz Zagreba.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji