Na sjednici Općinskog vijeća Općine Podgorač odobrena velika financijska sredstva udrugama
22/02/2021

Danas je održana 24. sjednica Općinskog vijeća Općine Podgorač s 19 točaka dnevnog reda. Među važnijim točkama istakla se Odluka o odobravanju financijskih sredstava iz Proračuna Općine Podgorač namijenjenih kapitalnim donacijama vatrogasnim i lovačkim društvima u 2021. godini. Načelnik Općine Goran Đanić istaknuo je kako se velika sredstva ulažu u infrastrukturalne objekte na području Općine.

Brinemo o višestrukom razvoju sporta na području Općine. Uz rekonstrukciju sportskih terena, izgradnju novih igrališta, trebamo projektirati i jedan novi sportski centar. Donijeli smo Odluku o kupnji jedne čestice u vlasništvu Doma zdravlja, gdje bi se on izgradio. Osigurali smo sredstva za otkup te čestice. Ukupna vrijednost investicije je oko 8 milijuna kuna, a investicija za otkup čestice je oko 82 000 kuna – izjavio je Goran Đanić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANadodao je kako je osigurano i 75 000 kuna za rekonstrukciju doma Lovačke Udruga Vepar Podgorač, 25 000 kuna za pomoć pri kupnji lovačke kuće Udruge Kelešinka, a Lovačkoj udruzi Fazan Budimci dodijelit će se prostor i 15 000 kuna za uređenje tog prostora.

Također osigurana su i sredstva za vatrogastvo. Tako je osigurano 150 000 kuna za nabavu cisterne DVD-u Stipanovci, 85 000 za nabavu cisterne DVD-u Kršinci, 35 000 kuna za obnovu doma DVD-a Vuka Razbojište i 10 000 kuna za obnovu doma DVD-a Kelešinka. Na kraju je načelnik Đanić naglasio iako je prošlu godinu obilježila epidemija koronavirusa, uspjeli su osigurati velika sredstva za razvoj svoje Općine.