Mladi volonteri Crvenog križa Rijeka i Našice obilježili dan smijeha
12/01/2021

Jučer na sastanku kluba mladih preko platforme Zoom, mladi Crvenog križa Našice organizirali su obilježavanje Međunarodnog dana smijeha, 10. siječnja uz viceve, anegdote i razmjenu iskustava. Naime, mladima iz Našica na sastanku su se pridružili i mladi volonteri Terenske jedinice “dr. Ante Švalba” pri Crvenom križu Rijeka.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASANa početku svi su se kratko predstavili ponaosob te ispričali vic. Nakon toga uslijedilo je izlaganje aktivnosti i rada terenske jedinice iz Rijeke te kluba mladih iz Našica. Cilj izlaganja aktivnosti je razmjena, širenje i predstavljanje aktivnosti i ideja koje su mladi osmislili u pojedinom društvu te ih provode u svojim sredinama. Originalne aktivnosti kao primjere dobre prakse mladi proširuju na veće područje, u ostale lokalne zajednice te razvijaju suradnju sa ostalim društvima. Najbolji primjeri suradnje i značaja ovakvih razmjena ova dva društva su tri aktivnosti u kojima su surađivali.

 

Povodom Svjetskog dana prve pomoći, mladi u Našicama već tri godine zaredom na ulicama grada ocrtavaju obrise osoba uz prigodan tekst kako je toj osobi netko spasio život jer je znao prvu pomoć. Cilj aktivnosti je bio ukazati na važnost znanja prve pomoći što su prepoznali i mladi iz Rijeke te su prošle godine na riječkom Korzu obilježili Svjetski dan prve pomoći na isti način.

 

Drugi puta, mladi volonteri Terenske jedinice “dr Ante Švalba” su se uključili u akciju “Budi mi prijatelj” koju su mladi Crvenog križa Našice provodili u suradnji sa NK Šipovac zadnje tri godine. U ovoj akciji mladi terenci iz Rijeke su tijekom svojih aktivnosti također prikupljali čokolade za djecu iz SOS sela Ladimirevci.

 

Mladi Riječki terenci su sudjelovali i na 3. Crvenom kvižu mladih Crvenog križa Našice. Crveni kviž je tradicionalni kviz znanja u kojem sudjeluju mladi volonteri ostalih društava u okolici, a ove godine je održan preko platforme Zoom što je omogućilo sudjelovanje mladima iz daljih sredina. Oba društva su iz ovog sastanka dobili nove ideje i aktivnosti koje će provesti u svojim sredinama. Klub mladih Crvenog križa Našice se zahvaljuje Terenskoj jedinici “dr. Ante Švalba” na sudjelovanju, ugodnom druženju i suradnji te rado očekuju nove aktivnosti i daljnju suradnju.