Misli na druge, cijepi se! Prijavite se za cijepljenje protiv COVID-19
02/03/2021

Od jučer je pokrenut sustav prijavljivanja građana zainteresiranih za cijepljenje protiv bolesti COVID-19. Osim prijavama svojim liječnicima obiteljske medicine, građanima je dostupna prijava preko internetske stranice: cijepise.zdravlje.hr ili pozivom na besplatan broj 0800 0011 (radnim danom od 8 do 20 sati), navode na stranicama HZJZ-a. Prijave će biti zaprimljene i zabilježene u središnjem evidencijskom sustavu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAKao i dosad, građanima s kroničnim bolestima preporučujemo da se najprije prijave preko svojih liječnika obiteljske medicine, koji će potvrditi njihovo zdravstveno stanje i odrediti prioritetno mjesto na listi cijepljenja. Teže pokretne i nepokretne također se prijavljuju za cijepljenje svom liječniku obiteljske medicine koji će organizirati cijepljenje prilikom kućnog posjeta ili pomoću mobilnih timova, dok će za osobe smještene kod pružatelja usluge smještaja ili u specijalnim bolnicama cijepljenje biti organizirano u tim ustanovama kao i do sada.

 

Nakon zaprimanja prijave, građani će obavijest o mjestu i terminu cijepljenja primiti bilo na svoje e-adrese, sms porukom ili telefonski, ovisno o svom odabiru prilikom prijave. Osobe od 65 godina i više imaju prednost pred osobama mlađe životne dobi. Cijepljenje se provodi u ordinacijama obiteljske medicine, osobito za kronične bolesnike, u Županijskim zavodima za javno zdravstvo i na punktovima za masovno cijepljenje, navodi HZJZ.