Obilježen Međunarodni dan darivanja knjiga
16/02/2019


Preplatite se
TV Našice

U obilježavanje Međunarodnog dana darivanja knjiga uključile su se skoro sve našičke knjižnice. Knjižnica OŠ kralja Tomislava ovu je akciju provodila do 14. veljače, učenici ove škole do sada su prikupljene knjige darivali dječjem vrtiću i bolnici, a od ove godine u akciju su uključili Udrugu umirovljenika Našice.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASATako su u ovoj akciji sakupljali knjige i za djecu i za odrasle, a knjižničarka Ivana Ostrički ističe da je veliki dio knjiga darovan i samoj školskoj knjižnici. Sveukupno je donirano više od 30 knjiga. U akciju se uključila i druga školska knjižnica, osnovne škole Dore Pejačević koja je prikupljala knjige dva dana, a svoju aktivnost nazvali su „Pokaži ljubav darujući knjigu!”.

Ovim projektom ističe knjižničarka Andrea Dubaić Begić htjeli su probuditi ljubav prema čitanju, ali i o međusobnom pomaganju. “Djeca su se rado priključila ovoj akciji i darujući neku svoju knjigu ili slikovnicu obogatila školsku knjižnicu, a novim čitateljima omogućila nezaboravne trenutke druženja s knjigom te užitak, spoznaju i ljepotu čitanja.” – ističe knjižničarka.

Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice na sličan je način odlučila obilježiti ovaj dan, te oni prikupljaju dječje slikovnice i knjiga za potrebe Društva naša djeca Našice.

Akcija prikupljanja slikovnica trajat će do kraja veljače, a knjige možete predati u radnom vremenu knjižnice.

VEZANI TEKSTOVI

[TheChamp-FB-Comments]

Vjenčanja i drugi vama važni događaji