Medenjaci našičkih učenika otputovali diljem Europe
19/12/2020

Učenici 5.d razreda Osnovne škole Dore Pejačević Našice, zajedno s ravnateljicom Jasminkom Falamić te učiteljicom likovne kulture Sanjom Portnar i učiteljicom glazbene kulture Mirjanom Šutalo Vulić, sudjeluju u eTwwinning projektu „Christmas in a shoebox”. Učenici su tijekom projekta izrađivali božićne čestitke, božićne ukrase od papira, medenjake i keramičke ukrasne magnete.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASAZa nove prijatelje iz drugih škola, učenici su u darove uz medenjake priložili i recept preveden na engleski jezik i notni zapis hrvatske tradicijske pjesme Svim na zemlji. Božićne kutije našičkih učenika su otputovale u škole diljem Europe. Svoje akivnosti u ovom projektu su predstavili na panou u holu škole. Sredinom prosinca su sudjelovali s učiteljicom Alenkom Taslak i u videokonferenciji s učenicima iz Slovenije. Pričajući o svojim slavonskim božićnim običajima, učenici su saznali niz zanimljivosti i o božićnim običajima u Sloveniji. Uz pratnju tamburaša, otpjevali su učenicima iz Slovenije hrvatsku tradicijsku pjesmu Svim na zemlji mir, veselje.

 

Tijekom siječnja uslijedit će završna konferencija u kojoj će sudionici projekta razmijeniti svoje dojmove o provedenom projektu, navode učenici i učiteljice. Cilj projekta je upoznavanje božićne tradicije svoje zemlje i drugih zemalja, razvijanje međusobnog razumijevanja i suradnje te unaprjeđenje socijalnih vještina i jezičnih kompetencija, navode iz škole. U projektu sudjeluju i učenici iz Slovenije, Poljske, Finske, Francuske, Portugala, Češke te učenici iz još dvije hrvatske škole.

 

Foto: OŠ Dore Pejačević Našice