Malenim ručicama za sve potrebite
16/11/2019

I ove je godine u Dječjem vrtiću Zvončić upriličila humanitarna aktivnost pod nazivom „Dobro je činiti dobro”, a sve prikupljeno namijenjeno je Caritasu našičke župe sv. Antuna Padovanskog. U akciju su se uključili roditelji i radnici vrtića koji uvijek svojim donacijama nastoje pomoći potrebitima.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA„Ovo je naša uistinu tradicionalna aktivnost, gdje već desetak godina prikupljamo donacije od naših zaposlenika, roditelja i svih ljudi dobre volje, povodom Božića i Uskrsa. S Caritasom imamo jako lijepu suradnju, a veseli me i što svake godine naši roditelji pokažu uistinu veliko i nesebično srce, te veliko htjenje i želju za pomoći drugima.” – rekla je Snježana Kanđera, ravnateljica vrtića, te napomenula da osjeća neodoljivu potrebu da im se zahvali od sveg srca.

Potrebe za korisnike Caritasa su uvijek velike, no ovoga puta naglasak je bio na proizvodima za bebe, hrani, te odjeći, kao i svemu za manju djecu, uz to prikupljali su se i prehrambeni artikli. Vrtić je svojom odlukom odlučio prikupiti i dobro očuvane te nove dječje igračke. Donacije su pristizale od 11. do 15. studenog, a zadnjeg dana zajedno sa odgajateljicama djeca su sudjelovala u pakiranju. „Djeca to osjete srcem, ne samo razumom. Preponosni su kad zajedno sa svojim roditeljima donose nešto što će pomoći drugima.” – dodala je ravnateljica. Bogatu donaciju preuzela je osobno volonterka Cartitasa Anica Gorera.