Mala škola piše uvijek velike uspjehe
13/11/2019

Ovog vikenda Opatijom su uz zvuke mnogobrojnih sastava, na 57. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe, odzvanjali i oni mladih glazbenika iz Osnovne glazbene škole Kontesa Dora iz Našica. „Regionalno natjecanje komornih sastava iznimno je bili uspješno za našička tri sastava, za našu školu, naše učenike i njihove mentore.” – rekla nam je ravnateljica škole Marina Korpi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASASva tri komorna sastava natjecala su se u prvoj kategoriji osnovnih glazbenih škola, te osvojila prve nagrade i ostvarila odlazak na državno natjecanje u Zagreb. Prvo se natjecao Trio u I.kategoriji u sastavu Lana Prišć – bisernica, Lea Resler – bisernica i Hana Knežević – glasovir uz mentoricu Sanju Vazdar, a prvu nagradu osvojili su s 91.80 bodova. Drugi su nastupili, ali također sa osvojenim prvim mjestom, s čak 95 bodova bio je Tamburaški komorni sastav od 9 članova, kojeg su činili Luka Nađ – bisernica, Lea Resler – bisernica, Tara Rilko – bisernica, Karlo Makaj – bugarija, Lucia Komjetan – brač, Elena Hlobik – brač, Marta Blagojević – brač, Toma Blagojević – čelo i Luka Baričević – berde uz mentora Daniela Koprija.

Još jedan tamburaški sastav od 9 članova, koga je vodio sin Daniela Koprija, Dean, pa je to ujedno bio i obiteljski dvoboj, također se pokazao izvrsnim. No, ipak sa osvojena 94 boda, mladi dirigent nije bio bolji od oca, no svejedno je izborio prvo mjesto sa svojim sastavom kojeg su činili Ivo Bukvić – bisernica, Toni Tomljanović – bisernica, Lana Prišć – bisernica, Božena Černava – brač, Anamarija Markovčić – brač, Marija Potolovec – brač, Ivan Vrekalović – čelo, Matija Mitrić – bugarija i Noa Koljđeraj – berde. Komorne sastave ocjenjivao je ocjenjivački sud sastavljen od eminentnih hrvatskih pedagoga: Branko Mihanović, Ivan Novinc, Lidija Horvat Dunjko, Xhevdet Sahatxija i Nikola Fabijanić, a Našičani su ih oborili s nogu. „Posebnu pohvalu za uspjeh i izniman trud zaslužuju učenice Lana Prišć i Lea Resler koje su se natjecale u dva komorna sastava i izvele potpuno različite programe.” – dodala je Marina Kopri te naglasila da već sada počinju pripreme za državno natjecanje, kojem se i učenici i mentori izrazito raduju.

Pročitajte još